Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.

Vormen

Laat het hout dat je nodig hebt op maat zagen. Van driehoek tot trapezium.

Ga voor gemak!

Ga jij ook voor gemak bij het maken van je volgende klus? Laat het materiaal op maat zagen, in elke vorm die je nodig hebt. Niets is ons te gek. We gebruiken professionele, computergestuurde apparatuur, waarmee we het materiaal tot op de millimeter nauwkeurig zagen. Zo hoef je zelf alleen nog maar te focussen op het afwerken. Dat is écht handig!


Hele plaat

De titel zegt het al. Een hele plaat is ongezaagd en de beschikbare maten worden aangegeven in het bestelproces. Ook de XXL maten staan hier tussen! Staat de maat die je nodig hebt er toch niet bij? Neem dan even contact met ons op.

Rechthoek

Een rechthoek heeft twee lengtes met dezelfde maat en twee breedtes met dezelfde maat. Ook een vierkant valt hieronder. In het bestelproces geef je de afmeting van de lengte en van de breedte aan.

Vierkant

Een vierkant heeft vier gelijke zijden met dezelfde lengte. In het bestelproces geef je daarom maar één afmeting aan.

Rechthoek met 4 afgeronde hoeken

Ook het afronden van hoeken kunnen we verzorgen. Bij de radius geef je aan tot waar de hoek afgerond mag worden. Dit is voor alle hoeken dezelfde radius. Wil je hierin verschil aanbrengen? Stuur ons dan een mail.

Rechthoek met 2 afgeronde hoeken

Bij een rechthoek met twee afgeronde hoeken, blijven de andere twee hoeken recht. De radius geeft aan tot waar de hoek afgerond wordt. Dit is voor alle hoeken dezelfde radius. Wil je verschillende hoeken met een verschillende radius? Stuur ons dan een mail.

Rechthoek met 4 afgeschuinde hoeken

Bij het afschuinen van hoeken maken we eigenlijk van één rechte hoek, twee hoeken. Bij de diepte geef je aan tot waar de hoek afgeschuind mag worden. Elke hoek wordt op dezelfde diepte afgeschuind. Wil je hierin verschil? Stuur ons dan een mail.

Rechthoek met 2 afgeschuinde hoeken

Bij een rechthoek met twee afgeschuinde hoeken, blijven de andere twee hoeken recht. Bij de diepte geef je aan tot waar de hoek afgeschuind mag worden. Elke hoek wordt op dezelfde diepte afgeschuind. Wil je hierin verschil? Stuur ons dan een mail.

Rechthoekige driehoek

Een rechthoekige driehoek heeft één haakse hoek (45 graden). In het bestelproces geef je de afmeting aan van de lange zijde van de rechte hoek, dit noemen we de basis. De hoogte geeft de afmeting van de andere zijde van de rechte hoek aan.

Symmetrische driehoek

Een symmetrische driehoek bestaat uit 3 zijden met dezelfde afmetingen. In het bestelproces geef je daarom de afmeting van de basis aan, en de afmeting van de hoogte.

Driehoek

Alle andere driehoeken kunnen we natuurlijk ook voor je zagen! Geef tijdens het bestellen aan wat de hoogte is, en de lengte van de basis, opgesplitst in lengte 1 en lengte 2. Lengte 1 geeft de afmeting aan van de basis, tot de plek waar de driehoek zijn hoogste punt bereikt. Lengte 2 meet vanaf dat punt tot de rechter hoek. Het plaatje maakt veel duidelijk!

Cirkel

Ook cirkels kunnen we voor je zagen! Heb je zelf wel eens een cirkel gezaagd? Dan heb je dit waarschijnlijk gedaan met behulp van een gat in het midden. Bestel je bij OPMAATZAGEN? Dan ontvang je jouw cirkel helemaal gaaf, zonder gat in het midden! Bij het bestelproces geef je aan wat de diameter moet zijn. De diameter is de volledige breedte van de cirkel. Verwar dit niet met de straal, de straal meet je vanuit het middelpunt naar de buitenrand en is altijd exact de helft van de diameter. Let op dat de maximale diameter altijd 1 cm kleiner is dan is aangegeven in de bestelmodule. Deze geeft namelijk de breedte aan van de plaat, maar om de cirkel mooi rond te krijgen is er een speling van 1 cm nodig.

Halve cirkel

Als we cirkels kunnen zagen, dan kunnen we natuurlijk ook halve cirkels zagen. Net zoals bij de hele cirkel geef je hiervoor in het bestelproces de afmeting van de diameter weer. Dit zal dan de afmeting zijn van de rechte kant van de cirkel.

Parallellogram

Een parallellogram is een vierhoek, maar zonder rechte hoeken. De twee tegenoverliggende zijden, zijn hierbij evenwijdig aan elkaar. Om de afmeting van het parallellogram aan te geven in het bestelproces hebben wij 3 maten nodig. Lengte 1 geeft de lengte aan waarvan de hoek ‘overhangt’ tot de basis van het parallellogram. Lengte 2 is de afmeting van de basis en de breedte geeft aan wat de afmeting van hoogte is.

Trapezium

Een trapezium is aan een lengte langer dan aan de tegenoverliggende lengte. In het bestelproces geef je aan wat de afmetingen van deze twee lengtes zijn, plus de breedte.

Rechthoek met afgeschuinde lange kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Bij de afgeschuinde lange kant verschillen de twee breedtematen van elkaar. Je vult daarom in het bestelproces één lengtemaat in en twee breedtematen.

Rechthoek met afgeschuinde korte kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Bij de afgeschuinde korte kant verschillen de twee lengtematen van elkaar. Je vult daarom in het bestelproces één breedtemaat in en twee lengtematen.

Hoe bestel je hout in verschillende vormen?

Heel eenvoudig. Tijdens het bestellen wordt gevraagd in welke vorm je het materiaal nodig hebt. Klik de juiste vorm aan en vul daarna de maten in. Van elke zijde kun je apart de maat invullen, zodat er geen verwarring ontstaat. Daarna kun je per zijde kiezen welke afwerkingsoptie je nodig hebt. Staat de vorm of maat die je nodig hebt er niet bij? Mail ons je wensen, dan gaan we het maken voor je!