• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Plaatmateriaal


Wat is de minimale stuksprijs?
Antwoord:

Wil je weten wat de prijs is van het hout of plaatmateriaal in het formaat dat jij nodig hebt? Voer het in bij de bestelmodule op onze website, dan zie je het direct in het scherm verschijnen. De minimale prijs is € 2,50.

Klik hier om je bestelling te plaatsen.

Wat is de minimale plaat oppervlakte die besteld kan worden?
Antwoord:

We kunnen je bestelling zagen als de minimale breedte- en lengtemaat is ingevoerd op 4,0 cm. Onze zagen zijn er niet op ingesteld om smallere stukken te zagen.

Wat wil je bestellen?

Kan ik de reststukken van een gezaagde plaat ontvangen?
Antwoord:

Bij ons betaal je alleen voor het gedeelte van de plaat dat je nodig hebt. Dat is voordelig! Onze zaagspecialisten berekenen zelf hoe ze alle orders zo gunstig mogelijk uit een plaat kunnen zagen. Hierdoor blijft het restmateriaal tot een minimum beperkt. Die restjes worden gerecycled vanuit de zagerij, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Restmateriaal van jouw order ontvangen is daarom niet mogelijk.

Bekijk onze vormen en afwerkingen

 

Het materiaal is beschadigd geleverd, wat moet ik doen?
Antwoord:

Heb je een negatieve ervaring gehad met een van onze producten? Problemen zijn er om opgelost te worden. Laat het ons weten via klantenservice@OPMAATZAGEN.nl. Het is heel fijn als je direct foto’s meestuurt. We lossen het op. Altijd!

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Het materiaal is krom geleverd, wat nu?
Antwoord:

Hout is en blijft een natuurproduct, daarbij hoort soms dat het materiaal wat krom of scheef is. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het materiaal recht te trekken door het aan elkaar of iets anders vast te schroeven, maar heb je nu echt een hele negatieve ervaring gehad met een van onze producten? Laat het ons dan weten via klantenservice@OPMAATZAGEN.nl en stuur ook direct wat foto’s mee. Zo kunnen wij goed beoordelen wat er mis is gegaan. En zorgen we ervoor dat het wordt opgelost. Altijd!

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Is de zichtkwaliteit hetzelfde als op de foto?
Antwoord:
De productfoto’s op onze website zijn gemaakt van het desbetreffende materiaal. Je kunt er dus vanuit gaan dat je het materiaal ontvangt dat je ziet op de foto. Let wel, het is een weergave van 1 plaat / stuk, terwijl jouw stuk hout hoogstwaarschijnlijk uit een andere boom is gesneden en er net iets anders uit kan zien. Denk aan noesten etc. Op elke productpagina staat omschreven hoe de zichtkwaliteit van het materiaal is. Lees dit daarom goed!
Bevat het materiaal formaldehyde?
Antwoord:

Formaldehyde is een gas wat van nature in lage mate in hout zit, maar het wordt ook gebruikt als oplosmiddel voor lijmen. In kleine hoeveelheden is formaldehyde ongevaarlijk, maar in grote hoeveelheden kan het irritaties en ontstekingen veroorzaken. Het meeste materiaal voldoet aan de E1-norm, waarbij de formaldehydeafgifte lager is dan 0,1 parts per million. Een plaatmateriaal met een extra laag formaldehyde gehalte is MDF Ecologique.

Bekijk onze video over verlijming van plaatmateriaal.

Ik wil iets bestellen wat niet op de website staat?
Antwoord:

We zijn volop in ontwikkeling en ook ons assortiment breidt haast dagelijks uit. Iets wat er vandaag niet is, kan morgen zomaar ineens in onze webshop staan. Neem daarom altijd even contact op met de klantenservice. Hoe meer verzoeken voor een bepaald product, hoe groter de kans dat het op een dag in de webshop verschijnt. Misschien is jouw verzoek straks wel de aanleiding voor nieuw assortiment!

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Wat is de maximale plaat oppervlakte die besteld kan worden?
Antwoord:

De maximale oppervlakte van de plaat is afhankelijk van het gekozen materiaal. Elk plaatmateriaal wordt geleverd in verschillende afmetingen. Om de maximale afmetingen van het materiaal te bestellen kies je tijdens het bestelproces bij het opgeven van de vorm voor 'hele plaat'. Er wordt dan geen zaagwerk verricht op het materiaal, dus dan ontvang je de maximale afmetingen.

Doordat de plaat dan ongezaagd is kan het wel zo zijn dat er beschadigingen zijn aan de randen. Mocht je dat niet willen kun je het materiaal laten schoonzagen.

Wat houdt het schoonzagen van plaatmateriaal in en hoe kan ik dat laten doen?
Antwoord:

Het schoonzagen van plaatmateriaal betekent dat er van de randen een klein stuk afgezaagd wordt om het materiaal netjes te maken. Hele platen bevatten vaak beschadigingen aan de randen. Door het materiaal schoon te zagen worden die beschadigingen verwijderd. Plaatmateriaal schoon laten zagen kun je doen door het tijdens het bestelproces de maximale afmetingen min een centimeter in te voeren.

Ik zie een toeslag staan bij mijn bestelling, wat is dat?
Antwoord:

Voor bepaalde plaatmaterialen rekenen we een toeslag. Als je onder de grens zit van de minimale afmetingen, betaal je een toeslag voor het resterende materiaal. Je krijgt dan, naast het op maat gezaagde materiaal, ook het restmateriaal meegestuurd.

Wil je hier meer over weten? De klantenservicepagina "Minimale toeslag plaatmateriaal " vertelt je meer.

Staat het antwoord er niet tussen? Stuur je vraag in!