• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Maatwerk meubels

 
Kan het meubel ook later dan 10 werkdagen bezorgd worden?
Antwoord:

Ja, dat kan zeker! Wanneer je de postcode invult (nadat je hebt geklikt op ‘ik wil bestellen’) in de winkelmand) laat het systeem automatisch zien welke beschikbare data er zijn om het meubel bij jou thuis te bezorgen. Dit is omdat de vervoerder niet elke dag in alle regio’s bezorgt. Je kunt ongeveer 2 maanden vooruit plannen.

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Kunnen jullie een 3D-tekening op schaal maken van mijn schets?
Antwoord:

Ja, dat kan! Als je jouw schets eerst even in 3D wilt zien en op schaal voor de verhoudingen, dan kun je deze tekening aanvragen door een mail te sturen naar de klantenservice met jouw schets als bijlage. De kosten voor deze tekening zijn €150,- en je ontvangt de tekening, nadat wij het geld hebben ontvangen, binnen 2 werkdagen. Wanneer je de kast uiteindelijk bestelt, wordt het bedrag van de tekening in mindering gebracht op het totaalbedrag van de kast.

Ik wil graag een schoenenkast maken die ook als bankje fungeert. Kan dat?
Antwoord:

Ja hoor! Ons systeem is daarvoor stevig genoeg. Maar plaats de staanders dan niet verder dan 80 cm uit elkaar, zodat het niet zomaar gaat doorbuigen.

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Als mijn kast uit twee verschillende dieptes bestaat, hoe moet ik dat dan invullen?
Antwoord:

Bij een ontwerp waar verschil zit in de diepte van de kast, houd dan de diepste maat aan voor het berekenen van de prijs en het invullen van de bestelling.

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Wat is het verschil tussen een legplank en een ligger?
Antwoord:

Een vakkenkast wordt opgebouwd uit staanders en liggers. De staanders zijn de rechtopstaande planken en de liggers zijn de liggende planken, die samen de vakkenkast vormen. Deze staanders en liggers zijn holle planken van minimaal 3 cm dik. Een legplank is bedoeld voor achter een deurtje. Deze is van 18 mm of 22 mm dik materiaal gemaakt en is een enkele plank, die op metalen plankdragers ligt. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om een legplank in een open vak te plaatsen, maar dan zie je wel de plankdragers zitten aan de onderkant.

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Wanneer kies ik voor stelpoten?
Antwoord:

Wanneer je huis erg scheef is, kun je voor stelpoten kiezen. Deze kunststof poten worden op de onderkant van de onderste ligger geschroefd en deze kun je zelf omhoog en omlaag draaien. Ze kunnen van 8 tot 12 cm hoog gedraaid worden en de plint die erbij geleverd wordt is 10 cm hoog. Op de plint zijn clips bevestigd, die je heel gemakkelijk om de stelpoten heen klikt. Deze plint valt, vergeleken met de onderste ligger, 2 cm naar binnen. Als je dit een mooie toevoeging vindt, maar je huis is niet scheef dan kun je hier natuurlijk ook voor kiezen!

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Wat is het verschil tussen de ‘stelpoten met plint’ en de ‘plint tussen staanders’?
Antwoord:

Als je voor stelpoten hebt gekozen (omdat je huis scheef is of omdat je dat mooi vindt) dan komt daar automatisch een plint bij. Deze plint bevestig je gemakkelijk met clips om de stelpoten, zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Als de kast tussen twee muren komt te staan dan kies je voor ‘plint alleen aan voorzijde’. Anders kies je voor ‘plint rondom’.

Bij de optie ‘plint tussen staanders’, staan de buitenste twee staanders op de grond en is de plint aan de onderste ligger bevestigd. Omdat je hier geen rekening hoeft te houden met de stelpoten, kun je zelf de hoogte van de plint bepalen. Ons advies is om de onderste ligger niet breder dan 150 cm te maken, omdat deze niet op de grond rust en daarom kan gaan doorbuigen.

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Het maatwerk meubel is duurder dan een meubel uit de meubelcollectie wat er heel erg op lijkt! Hoe kan dat?
Antwoord:

De maatwerk meubels zijn inderdaad wat duurder. Dat komt omdat wij voor elke kast een mal en werktekening maken om deze te produceren. Wanneer dit er eenmaal is, kost het minder tijd om hetzelfde model nog een keer te maken. Dat maakt het verschil tussen een maatwerk meubel en een meubel uit onze meubelcollectie.

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Wat is het verschil tussen een maatwerk vakkenkast en een maatwerk vakkenkast decoratief?
Antwoord:

In ons assortiment verkopen we twee soorten OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels, namelijk de 'standaard' en de decoratieve variant. De standaardvariant wordt van plaatmateriaal gemaakt wat nog afgewerkt moet worden. Je moet deze kasten dus nog schilderen of lakken. De decoratieve maatwerk meubels worden gemaakt van plaatmateriaal met een decoratieve toplaag. Deze kasten hoeven dus niet meer afgewerkt te worden na montage. Deze kasten zijn beschikbaar in vele decoren, vandaar de naam decoratief.

Staat het antwoord er niet tussen? Stuur je vraag in!