• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Balken & latten


De kopmaat die ik nodig heb staat er niet bij. Kan ik dit wel bestellen?
Antwoord:

We zijn volop in ontwikkeling en ook ons assortiment breidt haast dagelijks uit. Iets wat er vandaag niet is, kan morgen zomaar ineens in onze webshop staan. Neem daarom altijd even contact op met de klantenservice. Hoe meer verzoeken voor een bepaald product, hoe groter de kans dat het op een dag in de webshop verschijnt. Misschien is jouw verzoek straks wel de aanleiding voor nieuw assortiment!

Klik hier om de gewenste kopmaat door te geven..

Kan ik balken / latten ook in de lengte laten zagen?
Antwoord:

Je kunt balken en latten als geheel bestellen in vier afmetingen, namelijk in 100,0 / 200,0 / 300,0 en 400,0 cm lengte. Wil je de balk/lat afgekort hebben op de benodigde lengte voor jouw klus, dan kun je dat aangeven in de bestelmodule. Wij zagen het materiaal op de mm nauwkeurig!

Bekijk ons complete assortiment aan balken en latten.

Kunnen balken en latten ook in verstek gezaagd worden?
Antwoord:

Bij het bestellen van balken en latten is het niet mogelijk om het te laten afwerken of in een vorm te laten zagen. We zagen de balken en latten met een specifieke kopmaat wél graag voor je op maat, in de juiste lengte. Dit kun je aangeven in de bestelmodule op onze website.

Bekijk ons complete assortiment aan balken en latten.

De balken / latten zijn krom geleverd. Wat moet ik doen?
Antwoord:

Vurenhout is een natuurproduct. Dat betekent dat het hout door verschillen in de luchtvochtigheid kan gaan werken (krimpen en uitzetten). De balken en latten worden visueel gekeurd volgens NEN 5466. Het hout uit ons assortiment is klasse C volgens deze norm. Wat dat inhoudt kun je hier  lezen. Dit betekent dat we niet kunnen garanderen dat alle balken en latten altijd helemaal recht en gaaf zijn. We proberen altijd de beste exemplaren te selecteren. Is jouw balk/lat zo krom dat je er niet mee kunt werken? Laat het ons weten met fotomateriaal via klantenservice@OPMAATZAGEN.nl. We lossen het op. Altijd!

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Kan ik balken en latten ook gebruiken in vochtige ruimtes?
Antwoord:

Dat kan, mits je het voorbehandelt met een olie, beits of lak. Onbehandeld is vurenhout niet waterbestendig en kan het door verschillen in luchtvochtigheid gaan werken (krimpen en uitzetten) of zelfs verrotten. Om de levensduur van het product in een vochtige ruimte te verlengen is het dus raadzaam om het op de juiste wijze voor te behandelen.

Bekijk ons complete assortiment aan balken en latten.

Is de rand van mijn balk of lat afgerond?
Antwoord:

De vuren balken en latten zijn verkrijgbaar in verschillende kopmaten (dikte x breedte), zodat er altijd een maat tussen zit die geschikt is voor jouw project. Bij diktes tot en met 38 millimeter hebben de balken een rechte hoek. Vanaf een dikte van 44 millimeter worden de hoeken tijdens het productieproces al afgerond.

Bekijk ons complete assortiment aan balken en latten.

Staat het antwoord er niet tussen? Stuur je vraag in!