• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Trespa® Izeon® Steengrijs

Trespa® Izeon® Steengrijs

Trespa® Izeon® Steengrijs
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Dat is écht handig

Voor de mooiste buitenafwerkingen

Trespa® Izeon® platen op maat online bestellen

Trespa® is hèt merk voor HPL platen van uitstekende kwaliteit. HPL platen zijn glad, oersterk en beschikbaar in vele kleuren en afwerkingen. Trespa® en andere HPL platen zijn bedoeld voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook prima binnenshuis gebruikt worden. Trespa® Izeon® is de variant die beschikbaar is in diverse RAL basiskleuren. Trespa® Izeon® is voor gebruik buitenshuis ideaal voor onder andere gevelafwerkingen, boeidelen (dakranden) en dakkapellen.

Lees snel verder:

 

Trespa® Izeon®: wat is het?

 

Trespa platen zijn kras- en stootvast en beschermd tegen zonlicht en vocht. Ideaal dus voor buitentoepassingen. De levensduur van Trespa platen is 30 jaar en vergt bijna geen onderhoud. De platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Deze kernlaag is daarna voorzien van een beschermende toplaag aan de boven- en onderkant. De kern van Trespa® bestaat uit een donkere laag, de toplagen zijn afgewerkt met een specifieke (RAL) kleur.

Beschikbare diktes Trespa® Izeon® steengrijs

Trespa steengrijs heeft een standaard dikte van 6 mm.

Bewerken van Trespa® Izeon®

Trespa® is wat lastiger te bewerken dan de doorsnee houten plaatmaterialen. Trespa® met een handzaag op maat zagen raden we sterk af. Het kan het beste met een decoupeerzaag of een cirkelzaag bewerkt worden. Het is daarom extra handig dat wij het voor jou nauwkeurig op maat zagen! Trespa® is vast te zetten met speciale Trespa® schroeven of met lijm, bijvoorbeeld paneltack. Bij het lijmen van Trespa® is schuren en voorbehandelen met primer voor paneltack wel nodig.

Specifieke toepassingen van Trespa® Izeon®

Trespa kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden, perfect als je een plaat nodig hebt die tegen weersinvloeden bestand moet zijn. Voorbeelden zijn: boeidelen, gevelplaten en windveren. Het is enkel geschikt voor decoratieve toepassingen.

Alternatieven voor Trespa® Izeon®

Is Trespa® toch niet het juiste plaatmateriaal? Voor plaatmateriaal geschikt voor constructieve doeleinden, is multiplex okoumé de betere keuze. Een ander makkelijk toe te passen plaatmateriaal voor buiten is

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Trespa® Izeon®
Variant
Trespa® Izeon® Steengrijs
Dikte
Kleur
Zwart / Grijs
Max. lengte (mm)
2500
Max. breedte (mm)
1530
Keurmerk
FSC® 100%
Type toplaag
EBC laklaag
Geschikt voor
Buiten
Toplaag
1 zijde
Uitstraling
Mat