• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Spaanplaat Wit Gemelamineerd

Spaanplaat Wit Gemelamineerd

Spaanplaat Wit Gemelamineerd
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Dat is écht handig

Gemakkelijk te bewerken

Spaanplaat Wit Gemelamineerd lijkt qua uiterlijk helemaal niet op Spaanplaat Naturel. Bij Spaanplaat Wit Gemelamineerd is er aan beide kanten een kunststof laag (melamine) op de plaat geplakt. Deze kunststof laag maakt dat de plaat direct klaar voor gebruik is, het hoeft niet te worden geschilderd. Wel zijn de kopse kanten onbewerkt, waardoor hier nog te zien is dat de binnenlaag is gemaakt van spaanplaat. Deze kanten kunnen worden afgewerkt met ABS band.

De toepassing van Spaanplaat Wit Gemelamineerd

Spaanplaat Wit Gemelamineerd wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels. Het is hetzelfde als meubelpaneel wit, maar dan is het in grotere formaten beschikbaar doordat de lange zijden (nog) niet zijn afgewerkt. Het voordeel van spaanplaat wit boven meubelpaneel is dat het in een dunnere variant verkrijgbaar is: 10mm, maar ook dat het in grotere maten beschikbaar is. Het nadeel is dat je de kopse kanten die in het zicht komen zelf nog moet afwerken.

Het bewerken van Spaanplaat Wit Gemelamineerd

Bij het gebruik van Spaanplaat Wit Gemelamineerd is het grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De witte laag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met meubelpaneel. Bij het bewerken van spaanplaat kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Spaanplaat
Variant
Spaanplaat Wit Gemelamineerd
Dikte
Kleur
Wit
Max. lengte (mm)
3050
Max. breedte (mm)
1250
Type toplaag
Melaminelaag
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
2 zijdes
Uitstraling
Parelmoer
Kleurcode
025 TST
Plus en minpunten
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Binnenshuis breed toepasbaar
  • Grove zijkanten
  • Niet vochtbestendig
Toepassingen
  • Wanden
  • Interieurbekleding