• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd

Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd

Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Dat is écht handig

Een uiterlijk van Mountain Eik Donker en direct klaar voor gebruik

Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd is zowel als constructieve en als decoratieve plaat te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten en het plaatsen van scheidingswanden. De toplaag (melamine) heeft het uiterlijk van Mountain Eik Donker (R 20065 MO) en zorgt ervoor dat je deze spaanplaat niet meer hoeft te schilderen. De plaat is dus direct klaar voor gebruik! Wel zijn de kopse kanten onbewerkt, waardoor de binnenlaag van spaanplaat zichtbaar is. Deze kun je wel zelf afwerken met band. Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd heeft het uiterlijk van massief hout, maar is niet gemaakt van massief hout. Als je plaatmateriaal zoekt met een toplaag van massief hout zoek dan naar plaatmateriaal met de het kenmerk gefineerd.

De toepassing van Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd

Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels. Doordat de plaat voorzien is van een melamine-laag kan het direct gebruikt worden.

Verschillende toplagen

Bij een aantal decoratieve plaatmaterialen zijn er varianten die verschillende toplagen hebben. Op deze manier kan één plaat gebruikt worden voor meerdere toepassingen. Bij dit plaatmateriaal is dit het geval voor de variant van 10mm dik. Deze variant heeft één kant met de Mountain Eik Donkere toplaag en één kant met een Mountain Oak Grijze toplaag.

Het bewerken van Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd

Bij het gebruik van Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd is het grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De toplaag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Bij het bewerken van spaanplaat kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Spaanplaat
Variant
Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd
Dikte
Kleur
Donker (hout)
Kleurcode
R 20065 MO
Max. lengte (mm)
2800
Max. breedte (mm)
2100
Keurmerk
PEFC gecertificeerd
Type toplaag
Melaminelaag
Geschikt voor
Binnen
Uitstraling
Natuurlijk
Merk
Thermopal
Kleurcode
R 20065 MO
Plus en minpunten
  • Duurzaam product: meer dan driekwart resthout
  • Gebruiksklaar oppervlak door de laag melamine
  • Licht van gewicht
  • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
  • Wanden
  • Interieurbekleding