• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd

Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd

Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd
Este producto se utiliza para realizar nuestros muebles a medida, pero no se puede comprar suelto. Haga clic en aquí para obtener más información.

Lichtgrijs en direct klaar voor gebruik

Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd is zowel als constructieve en als decoratieve plaat te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten en het plaatsen van scheidingswanden. De lichtgrijze (U 12188 MP) kunststof toplaag (melamine) zorgt ervoor dat je deze spaanplaat niet meer hoeft te schilderen. De plaat is dus direct klaar voor gebruik! Wel zijn de kopse kanten onbewerkt, waardoor de binnenlaag van spaanplaat zichtbaar is. Deze kun je wel zelf afwerken met band.

De toepassing van Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd

Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels. Doordat de plaat voorzien is van een melamine-laag kan het direct gebruikt worden.

Verschillende toplagen

Bij een aantal decoratieve plaatmaterialen zijn er varianten die verschillende toplagen hebben. Op deze manier kan één plaat gebruikt worden voor meerdere toepassingen. Bij dit plaatmateriaal is dit het geval voor de variant van 10mm dik. Deze variant heeft één kant met de Lichtgrijze toplaag en één kant met een Platina Grijze toplaag.

Het bewerken van Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd

Bij het gebruik van Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd is het grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De lichtgrijze laag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Bij het bewerken van spaanplaat kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Spaanplaat
Variant
Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd
Dikte
10 mm
Kleur
Zwart / Grijs
Kleurcode
U 12188 MP
Max. lengte (mm)
2800
Max. breedte (mm)
2100
Keurmerk
PEFC gecertificeerd
Type toplaag
Melaminelaag
Geschikt voor
Binnen
Uitstraling
Mat
Merk
Thermopal
Kleurcode
U 12188 MP
Plus en minpunten
  • Duurzaam product: meer dan driekwart resthout
  • Gebruiksklaar oppervlak door de lichtgrijze laag melamine
  • Licht van gewicht
  • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
  • Wanden
  • Interieurbekleding