• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd

Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd

Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Dat is écht handig

Een uiterlijk van Glamour Wood Light en direct klaar voor gebruik

Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd is zowel als constructieve en als decoratieve plaat te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten en het plaatsen van scheidingswanden. De toplaag (melamine) heeft het uiterlijk van Glamour Wood Light (R 48005 RU) en zorgt ervoor dat je deze spaanplaat niet meer hoeft te schilderen. De plaat is dus direct klaar voor gebruik! Wel zijn de kopse kanten onbewerkt, waardoor de binnenlaag van spaanplaat zichtbaar is. Deze kun je wel zelf afwerken met band. Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd heeft het uiterlijk van massief hout, maar is niet gemaakt van massief hout. Als je plaatmateriaal zoekt met een toplaag van massief hout zoek dan naar plaatmateriaal met de het kenmerk gefineerd.

De toepassing van Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd

Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels. Doordat de plaat voorzien is van een melamine-laag kan het direct gebruikt worden.

Verschillende toplagen

Bij een aantal decoratieve plaatmaterialen zijn er varianten die verschillende toplagen hebben. Op deze manier kan één plaat gebruikt worden voor meerdere toepassingen. Bij dit plaatmateriaal is dit het geval voor de variant van 10mm dik. Deze variant heeft één kant met de Glamour Wood Light toplaag en één kant met een Golden Teak toplaag.

Het bewerken van Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd

Bij het gebruik van Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd is het grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De toplaag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Bij het bewerken van spaanplaat kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Spaanplaat
Variant
Spaanplaat Glamour Wood Light Gemelamineerd
Dikte
Kleur
Grijs (hout)
Kleurcode
R 48005 RU
Max. lengte (mm)
2800
Max. breedte (mm)
2100
Keurmerk
PEFC gecertificeerd
Type toplaag
Melaminelaag
Geschikt voor
Binnen
Uitstraling
Natuurlijk
Kleurcode
R 48005 RU
Plus en minpunten
  • Duurzaam product: meer dan driekwart resthout
  • Gebruiksklaar oppervlak door de laag melamine
  • Licht van gewicht
  • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
  • Wanden
  • Interieurbekleding