Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.

Randafwerkingen

Wil je één zijde in verstek of alle vier de zijden afgerond? Geen probleem.

Ga voor perfectie!

Ga je bij je klus voor echte perfectie? Laat ons je materiaal dan in verstek zagen, afronden of de hoeken afschuinen. Hierdoor kun je naadloze verbindingen maken, je hoeken verdiepen of aandikken. Zo creëer je in een handomdraai een aanrechtblad of vensterbank die massief oogt en strak is afgewerkt. Gegarandeerd een schitterend eindresultaat. En bijna niet zelf te doen.


Randafwerking: Plaatmateriaal in verstek laten zagen

Verstek zagen zorgt voor mooiere, verborgen verbindingen. Bij verstek zagen wordt een haakse verbindingshoek netjes in tweeën verdeeld. Geen haaks op elkaar geplaatste platen meer, maar mooie hoeken. Elke type hout dikker dan 3mm kunnen we voor je in verstek zagen. Waar bouwmarkten alleen “rechttoe-rechtaan” zagen, kunnen wij onder elke gewenste hoek van 1 tot 46 graden zagen. En ook hier geldt: tot op een tiende van een graad nauwkeurig.

Randafwerking: Plaatmateriaal afronden

Om scherpe losstaande randen te voorkomen is het mogelijk om de kopse kanten van je balk, plaat of plank door ons te laten afronden. Kies eenvoudig welke kanten je graag afgerond wilt hebben en met welke radius. Zo zorg je voor een mooie afwerking, zonder dat je deze zelf hoeft na te bewerken.

Randafwerking: Plaatmateriaal afschuinen

Voor een strakke, moderne afwerking kun je ervoor kiezen om de randen te laten afschuinen. Standaard schuinen wij 3 mm af; maar in het bestelproces kun je zelf kiezen met welke diameter de kanten mogen worden afgeschuind. Afgeschuinde kanten zorgen voor minder scherpe randen en een afgewerkt aangezicht.

Randafwerking: Plaatmateriaal afwerken met een holprofiel

De naam holprofiel zegt het al: het is een holletje dat in het materiaal wordt gefreesd. Het is een afwerking die je kiest voor de uitstraling en de afwerking van het materiaal. Standaard is de diepte van het holprofiel 3 mm, maar deze kun je eventueel zelf aanpassen in het bestelproces.

Randafwerking: Plaatmateriaal afwerken met een kwartrond profiel

Een kwartrond profiel (ook wel duivenjager of duveljager genoemd), zorgt voor een sierlijke afwerking van het materiaal. Dit profiel komt vaak voor bij kozijnen, balken en plinten en zorgt voor een mooie en afgewerkte uitstraling van het materiaal. Standaard is de diepte van het kwartrond profiel 5 mm, maar deze kun je eventueel zelf aanpassen in het bestelproces.

Hoe bestel je hout in verstek of met afgeschuinde kopse kanten?

Als je de maten van de plaat, plank of balk hebt ingevoerd kun je heel eenvoudig per zijde aangeven welke afwerking je wilt. Wil je één zijde in verstek of alle vier de zijden afgerond? Geen probleem. Staat de afwerkingsoptie die je nodig hebt er niet bij? Ook dan kunnen we het voor je realiseren: mail ons je wensen en wij maken het voor je!