Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Timmerpaneel Grenen
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Timmerpaneel Grenen

Prijs ophalen
 • Timmerpaneel Grenen
  Timmerpaneel Grenen
 • Timmerpaneel Vuren
  Timmerpaneel Vuren
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld vanaf 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Perfect voor meubels

Timmerpaneel Grenen wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels binnenshuis. Het is een massief houten paneel en heeft een warme en natuurlijke uitstraling doordat de houtnerf zichtbaar is. Voorbeelden van projecten die je kunt maken met Timmerpaneel Grenen zijn: (boeken)kasten, tv-meubels, tafels, legplanken enz.

De houtsoort grenen

Grenenhout heeft een lichte kleur waarbij de noesten en vlammen opvallend zijn. In vergelijking met vurenhout is grenen iets geler van kleur en iets zwaarder van gewicht. Het is het een wat taaiere houtsoort, wat het gemakkelijker te bewerken maakt. Bij het bewerken van grenen komt er een specifieke geur vrij, maar na het bewerken verdwijnt deze geur weer.

Doorgaande lamellen

Panelen van massief hout bestaan uit meerdere houten planken, ook wel lamellen genoemd, die met elkaar worden verlijmd. Dit wordt doorgaans op twee manieren gedaan. Doorgaand of gevingerlast. Bij deze panelen wordt er gebruik gemaakt van doorgaande lamellen. Dit zijn lange houten planken die uit één stuk hout worden gemaakt. Hierdoor hebben ze een rustige en mooie uitstraling, maar zijn ze ook een stuk kostbaarder.

Grenenhout

Grenenhout, net als elk ander massief hout, gaat werken bij temperatuursverschillen en in vochtige omstandigheden. De planken kunnen daardoor kromtrekken tijdens het transport of het installeren in huis. Eenmaal thuis is het dan ook erg belangrijk om eikenhout goed te behandelen met een lak, beits of olie. Dan heb je er ook het langste plezier van.

Het bewerken van timmerpanelen

Timmerpaneel Grenen is gemakkelijk te bewerken. Het timmerpaneel werkt minder dan massief houten planken, wat een fijne eigenschap is als het gebruikt wordt voor meubels. Je kunt het afwerken met een blanke lak of een beits, maar ook met een gekleurde lak voor een meer dekkend resultaat en sterkere vochtwerende eigenschappen. Het timmerpaneel kan gaan werken onder wisselende temperaturen en onder vochtige omstandigheden, het afwerken van jouw timmerpaneel helpt mee met het remmen van het werken. De randen van timmerpaneel kunnen vrij scherp zijn. Wij raden daarom aan om de randen af te ronden met een radius van 3mm, meer of minder kan ook, of deze goed te schuren. Als je de randen wilt laten afronden kun je dit aangeven tijdens het bestelproces.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Timmerpanelen
Variant
Timmerpaneel Grenen
Dikte
18 mm, 28 mm, 40 mm
Kleur
Naturel
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
3200
Max. breedte (mm)
1230
Overschilderbaar
Ja
Plus en minpunten
 • Werkt minder dan massief houten planken
 • Overal toepasbaar door neutrale houtlook
 • Uitstekend geschikt voor het maken van meubels
 • Af te werken met een lak of beits
 • Dit hout werkt; planken kunnen kromtrekken
Toepassingen
 • Tafels
 • Boekenkasten
 • Meubels
 • Boekenplanken