Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Eiken rustiek gevingerlast
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Eiken rustiek gevingerlast

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • Eiken A/B gevingerlast
  Eiken A/B gevingerlast
 • Eiken rustiek gevingerlast
  Eiken rustiek gevingerlast
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 5 werkdagen in huis
Start met bestellen

Een wilde, natuurlijke uitstraling

Een paneel van eikenhout heeft een rustige en warme uitstraling. Het eikenhout waarvan deze panelen zijn gemaakt is van hoge kwaliteit. Deze rustieke variant heeft zichtbare noesten en een wilde houtstructuur die het materiaal een natuurlijke en stoere uitstraling geven. Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je deze eiken panelen volledig naar jouw wens op maat!

Panelen van eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort. Panelen van eikenhout zijn dan ook erg stevig en gaan, als ze goed behandeld zijn, jarenlang mee. Eikenhout heeft een lichtbruine kleur, de typische donkere kleur die oudere meubels van eikenhout hebben krijg je door het hout te behandelen met een beits.Het hout wat wordt gebruikt in onze panelen komt uit Oekraïne, waar het hout zorgvuldig wordt geselecteerd.Van dit hout worden lamellen gemaakt en die worden vervolgens gevingerlast. Vingerlassen houdt in dat er aan de uiteinden van de lamellen een figuur wordt gefreesd zodat de lamellen verbonden kunnen worden. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met lijm. Het resultaat is een massief houten paneel die zichtbaar is opgebouwd uit meerdere lamellen. De lamellen die worden gebruikt in dit proces zijn tussen de 43 en 45 millimeter breed en lopen in de lengterichting van het paneel. Eiken panelen worden ook wel eiken timmerpaneel genoemd.

Eikenhouten panelen met een rustiek zichtkwaliteit

Eikenhouten panelen worden in verschillende zichtkwaliteiten geleverd. Deze kwaliteit beschrijft het uiterlijk van het paneel en heeft dus niets te maken met de constructieve kracht van het materiaal. Een eikenhouten paneel met een rustieke zichtkwaliteit heeft een wildere houtstructuur waar noesten tot 25 millimeter in zijn toegestaan. Hierdoor heeft het een natuurlijke uitstraling. De onderzijde van het paneel kan lichte spint bevatten en noesten worden niet gestopt.

Eikenhout bewerken

Het bewerken van eikenhout is relatief eenvoudig, al zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Eikenhout kan prima gezaagd en gefreesd worden, al kan het dan wel gaan splinteren. Het is dan ook aanbevolen om het door ons in de juiste afmetingen op maat te laten zagen. Eikenhout kan, net als elk ander hout, gaan werken in vochtige omstandigheden en bij wisselende temperaturen. Het is dan ook erg belangrijk om eikenhout goed te behandelen met een lak of beits. Dan heb je er ook het langste plezier van. Daarnaast heeft eikenhout een hoge concentratie van looizuur, dit betekent dat nat of vochtig hout blauwzwart kan verkleuren als het in contact komt met ijzer. Het is dan ook aanbevolen om RVS te gebruiken als je metaal wilt verbinden met eikenhout.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Eiken
Soort
Eiken rustiek gevingerlast
Kleur
Naturel
Max. lengte (mm)
3000
Max. breedte (mm)
1200
Plus en minpunten
 • Wilde, natuurlijke uitstraling
 • Hoogwaardige kwaliteit eikenhout
 • Werkt minder dan massief houten planken
 • Gemakkelijk af te lakken met een beits
 • Kan verkleuren als het in contact komt met ijzer
 • Grote- en onbehandelde panelen kunnen kromtrekken
Toepassingen
 • Tafels
 • Kasten
 • Boekenplanken
 • Bureau’s
 • Kisten, tonnen en vaten