Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Eiken A/B gevingerlast
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Eiken A/B gevingerlast

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • Eiken A/B gevingerlast
  Eiken A/B gevingerlast
 • Eiken rustiek gevingerlast
  Eiken rustiek gevingerlast
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 5 werkdagen in huis
Start met bestellen

Een rustig ogend massief houten paneel

Eiken panelen zijn robuuste panelen van hoogwaardige kwaliteit en met een natuurlijke uitstraling. De panelen bestaan uit gevingerlaste lamellen met een A/B zichtkwaliteit. Hierdoor heeft een paneel een strakke, rustige uitstraling. Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je deze eiken panelen volledig naar jouw wens op maat!

Panelen van eikenhout

Eikenhout staat bekend als een harde houtsoort. Als je het hout goed behandelt gaat het dan ook jarenlang mee. Eikenhout heeft een lichtbruine kleur die donkerder gemaakt kan worden door het te beitsen. Het hout wat wordt gebruikt in onze panelen komt uit Oekraïne, waar het beste hout wordt geselecteerd voor het maken van deze panelen. Van dit hout worden lamellen gemaakt en die worden vervolgens gevingerlast. Vingerlassen houdt in dat er aan de uiteinden van de lamellen een figuur wordt gefreesd zodat de lamellen verbonden kunnen worden. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met lijm. Het resultaat is een massief houten paneel die zichtbaar is opgebouwd uit meerdere lamellen. De lamellen die worden gebruikt in dit proces zijn tussen de 43 en 45 millimeter breed en lopen in de lengterichting van het paneel. Eiken panelen worden ook wel eiken timmerpaneel genoemd.

Eikenhouten panelen met A/B zichtkwaliteit

Eikenhouten panelen worden in verschillende zichtkwaliteiten geleverd. A/B beschrijft het uiterlijk van de plaat en heeft dus niets te maken met de constructieve kracht van het materiaal. De term A/B betekent dat de bovenkant van de plaat zichtkwaliteit A heeft en de onderkant zichtkwaliteit B. Dit betekent dat de bovenkant bijna geheel noestvrij is. Incidenteel kan er hier en daar een klein noestje zitten, maar die is dan niet groter dan 4 millimeter. De onderkant heeft zichtkwaliteit B en kan dus een wat grover uiterlijk hebben. Hier zijn noesten van maximaal 7 millimeter toegestaan. Daarnaast is spint, wat lichter en zachter hout, aan de randen ook toegestaan.

Eikenhout bewerken

Het bewerken van eikenhout is relatief eenvoudig, al zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Eikenhout kan prima gezaagd en gefreesd worden, al kan het dan wel gaan splinteren. Het is dan ook aanbevolen om het door ons in de juiste afmetingen op maat te laten zagen. Eikenhout kan, net als elk ander hout, gaan werken in vochtige omstandigheden en bij wisselende temperaturen. Het is dan ook erg belangrijk om eikenhout goed te behandelen met een lak of beits. Dan heb je er ook het langste plezier van. Daarnaast heeft eikenhout een hoge concentratie van looizuur, dit betekent dat nat of vochtig hout blauwzwart kan verkleuren als het in contact komt met ijzer. Het is dan ook aanbevolen om RVS te gebruiken als je metaal wilt verbinden met eikenhout.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Eiken
Soort
Eiken A/B gevingerlast
Kleur
Naturel
Max. lengte (mm)
3000
Max. breedte (mm)
1200
Plus en minpunten
 • Rustige, warme uitstraling
 • Hoogwaardige kwaliteit eikenhout met hoge zichtkwaliteit
 • Werkt minder dan massief houten planken
 • Gemakkelijk af te lakken met een beits
 • Kan verkleuren als het in contact komt met ijzer
 • Grote- en onbehandelde panelen kunnen kromtrekken
Toepassingen
 • Tafels
 • Kasten
 • Boekenplanken
 • Bureau’s
 • Traptreden
 • Kisten, tonnen en vaten