Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Spaanplaat wit gemelamineerd
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Spaanplaat wit gemelamineerd

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • Spaanplaat naturel
  Spaanplaat naturel
 • Spaanplaat wit gemelamineerd
  Spaanplaat wit gemelamineerd
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Gemakkelijk te bewerken

Spaanplaat wit gemelamineerd lijkt qua uiterlijk helemaal niet op Spaanplaat naturel. Bij Spaanplaat wit gemelamineerd is er aan beide kanten een kunststof laag (melamine) op de plaat geplakt. Deze kunststof laag maakt dat de plaat direct klaar voor gebruik is, het hoeft niet te worden geschilderd. Wel zijn de kopse kanten onbewerkt, waardoor hier nog te zien is dat de binnenlaag is gemaakt van spaanplaat. Deze kanten kunnen worden afgewerkt met kantband.

De toepassing van spaanplaat wit gemelamineerd

Spaanplaat wit gemelamineerd wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels. Het is hetzelfde als meubelpaneel wit, maar dan is het in grotere formaten beschikbaar doordat de lange zijden (nog) niet zijn afgewerkt. Deze kun je zelf afwerken met kantband dat je met een strijkijzer op de rand lijmt. Het voordeel van spaanplaat wit boven meubelpaneel is dat het in een dunnere variant verkrijgbaar is: 10 mm, maar ook dat het in grotere maten beschikbaar is. Het nadeel is dat je de kopse kanten die in het zicht komen zelf nog moet afwerken, of dit moet laten doen (in het geval van ABS kantband).

Het bewerken van spaanplaat wit gemelamineerd

Bij het gebruik van spaanplaat wit gemelamineerd is het grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De witte laag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met meubelpaneel. Bij het bewerken van spaanplaat kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Spaanplaat
Soort
Spaanplaat Wit Gemelamineerd
Dikte
10 mm, 12 mm, 16 mm, 18 mm
Kleur
Wit
Gegrond
Ja
Max. lengte (mm)
3050
Max. breedte (mm)
1250
Overschilderbaar
Ja
Plus en minpunten
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Binnenshuis breed toepasbaar
 • Grove zijkanten
 • Niet vochtbestendig
Toepassingen
 • Wanden
 • Interieurbekleding