Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Spaanplaat IJswit Gemelamineerd

Spaanplaat IJswit Gemelamineerd

Andere houtsoorten

IJswit en direct klaar voor gebruik

Spaanplaat IJswit Gemelamineerd is zowel als constructieve en als decoratieve plaat te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten en het plaatsen van scheidingswanden. De ijswit (U 11027 VV) kunststof toplaag (melamine) zorgt ervoor dat je deze spaanplaat niet meer hoeft te schilderen. De plaat is dus direct klaar voor gebruik! Wel zijn de kopse kanten onbewerkt, waardoor de binnenlaag van spaanplaat zichtbaar is. Deze kun je afwerken met ABS band.

De toepassing van Spaanplaat IJswit Gemelamineerd

Spaanplaat IJswit Gemelamineerd wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels. Doordat de plaat voorzien is van een melamine-laag kan het direct gebruikt worden.

Het bewerken van Spaanplaat IJswit Gemelamineerd

Bij het gebruik van Spaanplaat IJswit Gemelamineerd is het grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De ijswitte laag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Bij het bewerken van spaanplaat kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Spaanplaat
Variant
Spaanplaat IJswit Gemelamineerd
Dikte
10 mm, 18 mm
Kleur
IJswit
Zichtzijde
Ja
Gegrond
Niet van toepassing
Max. lengte (mm)
2655
Max. breedte (mm)
2100
Overschilderbaar
Niet van toepassing
Plus en minpunten
  • Duurzaam product: meer dan driekwart resthout
  • Gebruiksklaar oppervlak door de ijswitte laag melamine
  • Licht van gewicht
  • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
  • Wanden
  • Interieurbekleding