Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Multiplex okoumé watervast gegrond
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Multiplex okoumé watervast gegrond

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • Multiplex hardhout
  Multiplex hardhout
 • Multiplex berken
  Multiplex berken
 • Multiplex interieur populier
  Multiplex interieur populier
 • Multiplex okoumé watervast
  Multiplex okoumé watervast
 • Multiplex okoumé watervast gegrond
  Multiplex okoumé watervast gegrond
 • Multiplex interieur populier gegrond
  Multiplex interieur populier gegrond
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Watervast en tijdbesparend door de grondlaag

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex exterieur okoumé gegrond is de variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. Deze plaat bespaart veel werk omdat je het zelf niet meer hoeft te doen en vrijwel direct kunt beginnen met het schilderen van jouw project. De plaat is, net als bij Multiplex berken , verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé is echter de houtsoort die beter bestand is tegen vocht, waardoor deze variant beter geschikt is voor buitentoepassingen.

Wat is multiplex precies?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden.

De richting van de houtnerf

Bij multiplex is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Kwaliteitsaanduiding bij multiplex

Multiplex is er in verschillende kwaliteiten. Dat betekent niet dat de plaat meer of minder sterk is, het duidt de kwaliteit van het aanzicht van de plaat aan. Het multiplex exterieur okoumé gegrond dat wij leveren is standaard een B/BB kwaliteit, wat wil zeggen dat de voorkant (B) de meest gave kant is en zeer geschikt voor zichtwerk. Hierin zijn noesten en kleurverschillen in minimale mate zichtbaar. De achterkant (BB) is van een iets minder hoge kwaliteit, waarin meer noesten zichtbaar zijn en eventuele oneffenheden gerepareerd zijn door middel van proppen.


Kwaliteitsaanduiding multiplex
AUitgesorteerd en foutvrij. Geen reparaties toegestaan
BKleine onzuiverheden en reparaties toegestaan
SKleine onzuiverheden, reparaties en kleurverschillen zijn toegestaan
BBReparaties door middel van proppen zijn toegestaan
C+ of CPGebreken zijn geplamuurd en uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan
C- of CCFouten zijn toegestaan, gebreken worden niet hersteld

Lees hier meer over de kwaliteit van multiplex


Verschillende soorten multiplex

Als je jouw project voor buitenshuis niet wilt gaan schilderen, of de roze-rode kleur van okoumé mooi vindt, is Multiplex okoumé watervast de beste keuze. Multiplex hardhout is heeft vochtwerende kwaliteiten en kan gebruikt worden in vochtige ruimtes binnenshuis. Voor projecten binnenshuis in droge ruimtes is Multiplex interieur populier een goede keuze. Je kunt deze ook kiezen in een gegronde variant, Multiplex interieur populier gegrond . Multiplex berken kies je als je voor kwaliteit gaat. Het is standaard watervast verlijmd. Het heeft een duidelijkere houtnerf in vergelijking met populieren multiplex en is een houtsoort die veel harder is. Het kan dus tegen een stootje! Bovendien maakt dat ook dat het materiaal duurzamer is.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Multiplex
Soort
Multiplex Okoumé Watervast Gegrond
Dikte
10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 40 mm
Kleur
Wit
Gegrond
Ja
Max. lengte (mm)
3100
Max. breedte (mm)
1530
Overschilderbaar
Ja
Geschikt voor buiten
Ja, mits voorbehandeld
Plus en minpunten
 • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
 • Licht van gewicht
 • Gegrond, dus direct klaar voor gebruik
 • Gemakkelijk te bewerken en te schilderen
 • De fraaie roze-rode kleur is nauwelijks meer te zien
Toepassingen
 • Dakkapellen
 • Gevelbekleding
 • Deuren
 • Werkbladen