Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Multiplex hardhout
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Multiplex hardhout

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • Multiplex hardhout
  Multiplex hardhout
 • Multiplex berken
  Multiplex berken
 • Multiplex interieur populier
  Multiplex interieur populier
 • Multiplex okoumé watervast
  Multiplex okoumé watervast
 • Multiplex okoumé watervast gegrond
  Multiplex okoumé watervast gegrond
 • Multiplex interieur populier gegrond
  Multiplex interieur populier gegrond
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Vochtwerend en multifunctioneel

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex hardhout is de vochtwerende variant van multiplex voor binnen. Het is watervast verlijmd en het hardhout versterkt de vochtwerende kwaliteiten. Het is het beste geschikt als constructieve plaat voor projecten binnenshuis. Als decoratief materiaal is het minder geschikt, omdat er verschillende soorten tropisch hardhout wordt gebruikt in een plaat of partij. Dit betekent dat het materiaal kan verschillen in kleur en de kans op krom trekken wat groter is.

Wat is multiplex precies?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden.

De richting van de houtnerf

Bij multiplex is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Kwaliteitsaanduiding bij multiplex

Multiplex is er in verschillende kwaliteiten. Dat betekent niet dat de plaat meer of minder sterk is, het duidt de kwaliteit van het aanzicht van de plaat aan. Het multiplex hardhout dat wij leveren is standaard een BB/CC kwaliteit, wat wil zeggen dat de voorkant (BB) de meest gave kant is, maar noesten en kleurverschillen wel zichtbaar zijn. De achterkant (CC) is van een lagere kwaliteit, waarin meer fouten zijn toegestaan en gebreken niet worden hersteld.


Kwaliteitsaanduiding multiplex
AUitgesorteerd en foutvrij. Geen reparaties toegestaan
BKleine onzuiverheden en reparaties toegestaan
SKleine onzuiverheden, reparaties en kleurverschillen zijn toegestaan
BBReparaties door middel van proppen zijn toegestaan
C+ of CPGebreken zijn geplamuurd en uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan
C- of CCFouten zijn toegestaan, gebreken worden niet hersteld

Lees hier meer over de kwaliteit van multiplex


Verschillende soorten multiplex

Voor buitentoepassingen is Multiplex okoumé watervast de beste keuze. Deze variant is ook verkrijgbaar met een grondlaag, Multiplex okoumé watervast gegrond . Voor projecten binnenshuis in droge ruimtes is Multiplex interieur populier een goede keuze. Deze variant is ook nog eens erg licht in gewicht. Wil je jouw project voor binnenshuis (dekkend) gaan schilderen? Dan is Multiplex interieur populier gegrond de keuze die veel werk gaat besparen. Multiplex berken kies je als je voor kwaliteit gaat. Het is standaard watervast verlijmd. Het heeft een duidelijkere houtnerf in vergelijking met populieren multiplex en is een houtsoort die veel harder is. Het kan dus tegen een stootje! Bovendien maakt dat ook dat het materiaal duurzamer is.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Multiplex
Soort
Multiplex Hardhout
Dikte
3.6 mm, 5.5 mm, 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm
Kleur
Naturel
Max. lengte (mm)
2440
Max. breedte (mm)
1220
Overschilderbaar
Ja
Plus en minpunten
 • Splintert nauwelijks
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Lange levensduur
 • Voor gebruik in vochtige omstandigheden is extra afwerking aan te raden
Toepassingen
 • Schuurdeuren
 • Tuindeuren
 • Betimmering in toilet of badkamer
 • Basis voor tegels
 • Meubels in vochtige ruimtes