Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Timmerpaneel Grenen
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Timmerpaneel Grenen

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • Timmerpaneel Vuren
  Timmerpaneel Vuren
 • Timmerpaneel Grenen
  Timmerpaneel Grenen
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Perfect voor meubels

Timmerpaneel Grenen wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels binnenshuis. Het is een massief houten paneel en heeft een warme en natuurlijke uitstraling doordat de houtnerf zichtbaar is. Voorbeelden van projecten die je kunt maken met Timmerpaneel Grenen zijn: (boeken)kasten, tv-meubels, tafels, legplanken enz.

De houtsoort grenen

Grenenhout heeft een lichte kleur waarbij de noesten en vlammen opvallend zijn. In vergelijking met vurenhout is grenen iets geler van kleur en iets zwaarder van gewicht. Het is het een wat taaiere houtsoort, wat het gemakkelijker te bewerken maakt. Bij het bewerken van grenen komt er een specifieke geur vrij, maar na het bewerken verdwijnt deze geur weer.

De afwerking van timmerpanelen

Timmerpanelen zijn aan de lange zijden dubbelzijdig afgeschuind met een diepte van 3 mm. Bedenk daarom goed welke breedte je kiest, want als er in de lengte gezaagd wordt, vervalt aan één kant deze afwerking. Aan de korte zijden is deze afwerking niet standaard. Je kunt er in het bestelproces voor kiezen om het op maat gezaagde paneel ook aan de korte zijden te laten afwerken met dezelfde afschuin-diepte van 3 mm.

Het bewerken van timmerpanelen

Timmerpaneel Grenen is gemakkelijk te bewerken. Je kunt het afwerken met een blanke lak of een beits, maar ook met een gekleurde lak voor een meer dekkend resultaat. Het timmerpaneel werkt minimaal, wat een fijne eigenschap is als het gebruikt wordt voor meubels!

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Timmerpanelen
Soort
Timmerpaneel Grenen
Dikte
18 mm, 28 mm
Kleur
Naturel
Max. lengte (mm)
2500
Max. breedte (mm)
800
Overschilderbaar
Ja
Plus en minpunten
 • Werkt minimaal
 • Overal toepasbaar door neutrale houtlook
 • Uitstekend geschikt voor het maken van meubels
 • Af te werken met een lak of beits
 • Geen
Toepassingen
 • Tafels
 • Boekenkasten
 • Meubels
 • Boekenplanken