Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Meubelpaneel wit
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Meubelpaneel wit

Bezig met laden
1 / 1
Prijs ophalen
 • Meubelpaneel wit
  Meubelpaneel wit
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Direct klaar voor gebruik

Meubelpaneel wit heeft het al in de naam. Het is ideaal om te gebruiken voor het maken van meubels. Meubelpaneel bestaat uit spaanplaat waarbij er op beide kanten een kunststof laag (melamine) op de plaat is geperst. De kopse kanten aan de lange zijden zijn ook afgewerkt met een kunststof laag (kantband). Deze kunststof laag maakt dat de plaat direct klaar is voor gebruik, het hoeft niet te worden geschilderd!

Verschillende formaten

Meubelpaneel is verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Dit heeft te maken met de afwerking met kantband aan de lange zijden. Het is daarom goed om na te denken over de breedte van het paneel dat je bestelt, want als er in de lengte gezaagd moet worden, dan verliest het paneel aan die zijde de afwerking. De breedtematen die verkrijgbaar zijn, zijn: 20, 25, 30, 40, 50, 60 en 80 cm. Heb je een afwijkende maat nodig? Dan kun je ook zelf de kopse kant afwerken met kantband, wat je met een strijkijzer kunt vastlijmen. Dit geldt natuurlijk ook voor de korte zijdes, die niet standaard zijn afgewerkt met kantband. Het gebruik van een meubelpaneel in de juiste breedte scheelt dus veel tijd in de afwerking van de kopse kanten! De variant van meubelpaneel die niet is afgewerkt aan de kopse kanten, is Spaanplaat wit . Deze is verkrijgbaar in grotere formaten en ook in een dikte van 10 mm. Deze variant kun je kiezen wanneer de kopse kanten niet belangrijk zijn of wanneer je een groter formaat nodig hebt!

Het bewerken van meubelpaneel

Het gebruik van meubelpaneel wit heeft als grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De witte laag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Bij het bewerken van meubelpaneel kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Heel paneel (ongezaagd)
Meer informatie
Rechthoekig paneel (gezaagd)
Meer informatie
Rechthoek met 2 afgeronde hoeken
Meer informatie
Rechthoek met 4 afgeronde hoeken
Meer informatie
Rechthoek met 2 afgeschuinde hoeken
Meer informatie
Rechthoek met 4 afgeschuinde hoeken
Meer informatie
Rechthoek met afgeschuinde lange kant
Meer informatie
Rechthoek met afgeschuinde korte kant
Meer informatie
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Meubelpanelen
Dikte
18 mm
Kleur
Wit
Max. lengte (mm)
3050
Max. breedte (mm)
800
Plus en minpunten
 • Glad en gebruiksklaar oppervlak
 • Slijtvast materiaal
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
Toepassingen
 • Meubels
 • Kasten
 • Ombouw
 • Vensterbanken