Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: MDF Exterieur
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

MDF Exterieur

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • MDF Blank
  MDF Blank
 • MDF Lakdraag
  MDF Lakdraag
 • MDF Vochtwerend V313
  MDF Vochtwerend V313
 • MDF Zwart V313
  MDF Zwart V313
 • MDF Exterieur
  MDF Exterieur
 • MDF Zwart
  MDF Zwart
 • MDF Ecologique
  MDF Ecologique
 • MDF Gegrond
  MDF Gegrond
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Dé oplossing voor projecten buitenshuis

MDF Exterieur is de beste keuze voor projecten buitenshuis. Voorbeelden van projecten zijn: boeidelen, deurpanelen, onderdelen van tuinmeubelen, bootinterieur en een display of reclamebord voor buiten. Je kiest voor MDF Exterieur bij projecten buitenshuis omdat het gemakkelijk te bewerken is, en daardoor veel ontwerpvrijheid geeft.

Wat is MDF precies?

MDF valt in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Bij MDF Exterieur is hierbij een speciale, watervaste, lijmsoort gebruikt, zijn de houtvezels gemodificeerd voor extra watervastheid én is het onder hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Dit proces maakt dat het materiaal is bestand tegen invloeden van buitenaf. Het is daarbij wel belangrijk om het materiaal voldoende te behandelen.

Het bewerken van MDF

Het behandelen van MDF Exterieur is erg belangrijk voor de watervastheid. Dit doe je door het materiaal eerst te gronden en vervolgens af te lakken met een lak die geschikt is voor toepassingen buitenshuis. De kopse kanten kunnen het beste behandeld worden met randsealer voordat je ze gaat gronden.

Verschillende soorten MDF

Als je MDF binnenshuis in een vochtige ruimte wilt gebruiken, dan is MDF Vochtwerend V313 voldoende. Ga je aan de slag met een project voor binnen in een droge ruimte, dan kies je voor MDF Blank of MDF Lakdraag , afhankelijk of je het materiaal wilt schilderen of niet. Als je het materiaal in een donkere kleur of transparant wilt aflakken is MDF Zwart V313 een goede keuze.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF
Soort
MDF Exterieur
Dikte
6 mm, 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm
Kleur
Naturel
Max. lengte (mm)
2440
Max. breedte (mm)
1220
Overschilderbaar
Ja
Geschikt voor buiten
Ja
Plus en minpunten
 • Geschikt voor gebruik buitenshuis
 • Gemakkelijk af te werken
 • Lange levensduur
 • Duurzaam plaatmateriaal
 • Geen dragend vermogen
Toepassingen
 • Toepassingen buitenshuis