Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Zachtboard
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Zachtboard

Bezig met laden
1 / 3
Prijs ophalen
 • Hardboard
  Hardboard
 • Lakboard
  Lakboard
 • Zachtboard
  Zachtboard
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Geluiddempend en isolerend

Zachtboard is een dun plaatmateriaal (10mm) dat onder andere gebruikt kan worden voor het uitvlakken van vloeren, het aftimmeren van plafonds en als vulling voor deuren en scheidingswanden. Door de structuur heeft het een isolerende werking. Het is gemakkelijk te bewerken. Spijkeren en nieten zijn voorbeelden van bewerkingen die vaak gebruikt worden. Zachtboard is alleen binnenshuis te gebruiken, omdat het een zuigende werking heeft en dus niet vochtwerend is.

Wat is zachtboard precies?

Net als MDF valt zachtboard in de familie van de vezelplaten. Tijdens het proces worden de houtvezels nat gemaakt en onder middelhoge druk en hoge temperatuur geperst. Hierdoor is geen lijm nodig om de vezels bij elkaar te houden. Het is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis doordat het een zuigende werking heeft en dus niet bestand is tegen vocht. Doordat de persdruk niet hoog is, is de dichtheid van het materiaal ook niet hoog. Hierdoor heeft het een geluiddempende en isolerende werking.

Verschillende varianten van board

Je kiest zachtboard wanneer je de geluiddempende en isolerende werking wilt gebruiken. Wil je juist dat de plaat wat steviger en gladder is? Dan kun je voor Hardboard kiezen. Als je wilt dat het board wit is, dan kies je voor Lakboard .

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Board
Soort
Zachtboard
Dikte
10 mm
Kleur
Bruin
Max. lengte (mm)
2440
Max. breedte (mm)
1220
Plus en minpunten
 • Eenvoudig te zagen en te snijden
 • Isolerende eigenschappen
 • Ecologisch product: geen lijm toegevoegd
 • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
 • Ondervloer
 • Vullen van deuren
 • Aftimmering plafonds
 • Geluiddemping
 • Scheidingswanden