Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Hardboard
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Hardboard

Bezig met laden
1 / 3
Prijs ophalen
 • Hardboard
  Hardboard
 • Lakboard
  Lakboard
 • Zachtboard
  Zachtboard
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Licht en stevig

Hardboard is een dun plaatmateriaal (3 mm) dat onder andere gebruikt kan worden voor achterwanden van kasten of andere meubels, het uitvlakken van vloeren en als verpakkingsmateriaal. Maar voor ook het aftimmeren van wanden en plafonds kan hardboard gebruikt worden. Het is gemakkelijk te bewerken. Spijkeren en nieten zijn voorbeelden van bewerkingen die vaak gebruikt worden.

Wat is hardboard precies?

Net als MDF behoort hardboard tot de familie van de vezelplaten. Door de structuur van de pers waarin de houtvezels worden samengeperst, heeft hardboard een gladde en een ruwe zijde. Tijdens het proces worden de houtvezels nat gemaakt en onder hoge druk en temperatuur geperst. Hierdoor is geen lijm nodig om de vezels bij elkaar te houden. Het is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis, doordat het een zuigende werking heeft en dus niet bestand is tegen vocht.

Verschillende varianten van board

Vaak wordt hardboard onbehandeld gebruikt, maar de gladde zijde kan ook worden afgelakt. Je kunt hierbij tijd besparen door te kiezen voor Lakboard . Deze plaat is al aan één zijde voorzien van een laklaag, zodat je de plaat niet meer af hoeft te werken. Als je wilt dat het board geluiddempende eigenschappen heeft, dan kies je voor Zachtboard .

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Board
Soort
Hardboard
Dikte
3 mm
Kleur
Bruin
Max. lengte (mm)
2440
Max. breedte (mm)
1220
Overschilderbaar
Ja, mits voorbehandeld
Plus en minpunten
 • Binnenshuis breed toepasbaar
 • Licht plaatmateriaal
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Ecologisch product door productie zonder lijm
 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
Toepassingen
 • Uitvlakken vloeren
 • Achterzijde van kasten
 • Meubelbetimmering
 • Verpakking