Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Betonplex hardhout
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Betonplex hardhout

Bezig met laden
1 / 2
Prijs ophalen
 • Betonplex hardhout
  Betonplex hardhout
 • Betonplex antislip
  Betonplex antislip
 • Betonplex berken donkerbruin
  Betonplex berken donkerbruin
 • Betonplex berken wit
  Betonplex berken wit
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

IJzersterk en watervast

Betonplex hardhout is een echte krachtpatser. Het bestaat uit multiplex hardhout met een kunststof laag aan de boven- en onderkant, die de plaat geschikt maakt voor veel toepassingen. De plaat is geschikt voor intensief gebruik en gebruik buitenshuis. Betonplex hoeft niet afgewerkt te worden, dus je kunt direct aan de slag! Let wel op de kopse kanten, bij gebruik in vochtige omstandigheden moeten deze wél behandeld worden.

Toepassingen van betonplex

Door de kunststof laag aan beide zijden, kan betonplex hardhout wel tegen een stootje. Betonplex wordt van oudsher gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Daaraan dankt het zijn naam. Maar omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, kan het ook heel goed voor andere toepassingen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de bekleding voor in een bedrijfswagen, een luik naar de kelder, maar ook een dierenhok of een glijbaan kan gemaakt worden van betonplex hardhout!

Wat is betonplex precies?

Betonplex bestaat uit multiplex met een speciale kunststof laag (fenol) aan de boven- en onderkant. Dit is een gladde en watervaste laag waardoor de plaat gebruikt kan worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. De binnenste multiplex laag is van hardhout en is watervast verlijmd. Dat betekent dat het hout ook vochtwerend is en de plaat dus nog beter bestand is tegen vocht. Het blijft belangrijk om de kopse kanten wel te behandelen met een randsealer zodat de watervaste eigenschappen worden versterkt.

Verschillende varianten van betonplex

Wil je betonplex gebruiken als ondervloer? Dan is Betonplex antislip een goede keuze. Als de kleur belangrijk is, kun je ook kiezen voor Betonplex berken wit . Betonplex berken donkerbruin is een goede keuze voor toepassingen binnenshuis of in een beschutte buitenomgeving.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Betonplex
Soort
Betonplex Hardhout
Dikte
4 mm, 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Kleur
Bruin
Max. lengte (mm)
2500
Max. breedte (mm)
1250
Overschilderbaar
Ja, mits voorbehandeld
Geschikt voor buiten
Ja
Plus en minpunten
 • Vochtbestendig
 • Geschikt voor buiten
 • Hard en glad oppervlak
 • Zeer sterk
 • Kan meerdere keren gebruikt worden
 • De randen van de plaat en eventuele boorgaten dienen afdoende te worden beschermd tegen het indringen van vocht
Toepassingen
 • Bekisting
 • Aanhangwagens
 • Dierenhokken
 • Glijbanen
 • Opbergruimtes