Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Betonplex berken wit
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Betonplex berken wit

Bezig met laden
1 / 1
Prijs ophalen
 • Betonplex hardhout
  Betonplex hardhout
 • Betonplex antislip
  Betonplex antislip
 • Betonplex berken donkerbruin
  Betonplex berken donkerbruin
 • Betonplex berken wit
  Betonplex berken wit
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 5 werkdagen in huis
Start met bestellen

Sterk, vlak en een witte kleur

Betonplex wit is hetzelfde als betonplex berken, maar dan met een witte kleur. Betonplex berken staat erom bekend dat het zeer vlak is. Het bestaat uit berken multiplex met een kunststof laag aan de boven- en onderkant, die de plaat geschikt maakt voor veel toepassingen. Je kiest voor Betonplex wit als je liever een witte toplaag hebt dan de bruine toplaag van Betonplex berken. De plaat is geschikt voor intensief gebruik. Betonplex hoeft niet afgewerkt te worden, dus je kunt direct aan de slag! Let wel op de kopse kanten, bij vochtige omstandigheden moeten deze wel behandeld worden.

Toepassingen van betonplex

Door de kunststof laag aan beide zijden, kan betonplex berken wel tegen een stootje. Betonplex wordt voornamelijk gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Daaraan dankt het zijn naam. Betonplex berken wordt hiervoor voornamelijk gebruikt omdat de plaat altijd erg vlak is. Maar omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, is het ook voor andere toepassingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bekleding voor in een bedrijfswagen, dierenhok of een glijbaan. Door de witte kleur wordt betonplex wit ook veel gebruikt als informatiebord of in de standbouw.

Wat is betonplex precies?

Betonplex bestaat uit multiplex met een speciale, witte kunststof laag (fenol) aan de boven- en onderkant. Dit is een gladde en watervaste laag, waardoor de plaat gebruikt kan worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. De binnenste multiplex laag is van berkenhout, waardoor de plaat altijd erg vlak is. Het multiplex is watervast verlijmd maar ondanks dat is het nog steeds belangrijk om de kopse kanten te behandelen met een randsealer, zodat de vochtwerende eigenschappen worden versterkt.

Verschillende varianten van betonplex

Betonplex wit is hetzelfde als betonplex berken, maar dan is de toplaag wit. Wil je betonplex gebruiken als ondervloer? Dan is Betonplex antislip een goede keuze. Als de kleur belangrijk is, kun je ook kiezen voor Betonplex berken donkerbruin . Betonplex hardhout is een goede keuze voor toepassingen waarbij de watervaste eigenschappen erg belangrijk zijn.

Alternatieven
Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie. Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Betonplex
Soort
Betonplex Berken Wit
Dikte
6.5 mm, 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Kleur
Wit
Max. lengte (mm)
3050
Max. breedte (mm)
1530
Overschilderbaar
Ja, mits voorbehandeld
Geschikt voor buiten
Ja
Plus en minpunten
 • Glad en hygiënisch oppervlak
 • Sterk plaatmateriaal
 • Vochtwerend
 • Geen nabehandeling nodig
 • De randen van de plaat en eventuele boorgaten dienen afdoende te worden beschermd tegen het indringen van vocht
Toepassingen
 • Interieur- en standbouw
 • Reclameborden
 • Aanhangwagens
 • Wand- of plafondbekleding