Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Betonplex Antislip

Betonplex Antislip

Andere houtsoorten

Stroef en vochtwerend

Betonplex Antislip: de naam zegt het al. Waar andere soorten betonplex erg glad zijn, is Betonplex Antislip aan één kant voorzien van een ruwe laag, waardoor deze niet snel glad wordt. Ideaal om te gebruiken als vloerplaat voor een dierenhok, aanhangwagen of bestelbus.

Toepassingen van betonplex

Door de kunststof laag aan beide zijden, kan Betonplex Antislip wel tegen een stootje. Betonplex wordt oorspronkelijk gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Daaraan dankt het zijn naam. Maar omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, is het ook voor andere toepassingen te gebruiken. Betonplex Antislip is speciaal voor vloeren gemaakt, doordat het één kant de kunststof laag ruw is. Denk bijvoorbeeld aan een vloerplaat voor in een aanhangwagen of bedrijfswagen, een luik naar de kelder, maar ook de bodem van een dierenhok kan gemaakt worden van Betonplex Antislip!

Wat is betonplex precies?

Betonplex bestaat uit multiplex met een speciale kunststof laag (fenol) aan de boven- en onderkant. Dit is een gladde en watervaste laag, waardoor de plaat gebruikt kan worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. Wel goed om te weten: de kleur van de toplaag kan per plaat afwijken. De binnenste laag is van multiplex. Het blijft belangrijk om de kopse kanten wel te behandelen met een randsealer, zodat de vochtwerende eigenschappen worden versterkt.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Betonplex
Variant
Betonplex Antislip
Dikte
9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Kleur
Bruin
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
3050
Max. breedte (mm)
1530
Geschikt voor buiten
Ja
Plus en minpunten
  • Waterdicht en waterbestendig
  • Betonplex heeft geen nabehandeling nodig
  • Vlak oppervlak
  • De randen van de plaat en eventuele boorgaten dienen afdoende te worden beschermd tegen het indringen van vocht
  • De toplaag kan per plaat afwijken van kleur
Toepassingen
  • Betimmering in lichte bedrijfswagens
  • Aanhangwagens
  • Bussen