Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Start met bestellen

Ons verhaal

Opgericht door 5 jonge mannen die klussen weer écht leuk willen maken. En geheel anno nu, vooral ook een stuk gemakkelijker.

Hoe het allemaal begon

Het was 2015. We waren eigenlijk net met elkaar een nieuwerwets reclamebureau gestart. Een van onze klanten was een lokale zagerij die we hielpen met zijn marketing. Onze strategie sloeg aan en al snel maakten de zagen overuren.

Het begin van OPMAATZAGEN.nl

Klanten kwamen voor de zagerij uit het hele land. Met een aanhanger achter de auto werd soms meer dan 100 kilometer afgelegd om gezaagd plaatmateriaal op te halen. Het ene bestellijstje na het andere werd gemaild én de orders opgehaald. Aan de balie werden vodjes uitgelegd, hondenhokken getekend en bloembakken uitgedacht. Er bleek grote behoefte aan (tot op de millimeter) nauwkeurig gezaagd hout. Zowel bij de particulier, de (kleine) professional en bij bedrijven in het algemeen.

Dit zette ons aan het denken, want waarom komen er mensen vanuit Stadskanaal (!) naar Veenendaal rijden voor een paar stukken gezaagd MDF? En er bleken maar weinig zagerijen zo benaderbaar te zijn (dat is maar lastig, al die particulieren, ZZP-ers en gewone MKB-ers). De zaagmogelijkheden en kennis over hout en plaatmateriaal ontbrak bij de bouwmarkten. Logisch dus dat mensen gingen Googlen en in Veenendaal uitkwamen.

Lastig, dat zelf zagen

We gingen eens rondvragen en al snel bleek dat er nog veel meer nadelen ondervonden werden:

  • "Probeer groot plaatmateriaal maar eens nauwkeurig recht te zagen en met welk gereedschap? Ik heb alleen een handzaag en een decoupeerzaag.”
  • "In welke ruimte moet ik zagen? Dan heb ik straks natuurlijk overal stof. Buiten? In dit natte kikkerlandje?”
  • "Hoe krijg je in hemelsnaam die platen thuis? Die platen passen niet in je auto, beschadigen je hemeltje of zorgen zelfs voor scheuren in je bekleding! Lekker om zo je klus te beginnen...”
  • "Wat moet ik überhaubt met een hele plaat MDF? Wie bedenkt die maten joh? Ik heb alleen maar een paar kleine stukken nodig. De rest van de plaat mag je houden. Maar moet ik dan wel een hele plaat afrekenen?!”
  • "Wat voor plaat ik nodig heb om een konijnenhok te bouwen? Geen idee. Bij de bouwmarkt konden ze me ook geen gericht advies geven. Sta je dan met je dochter aan de hand in rij 8.”

Voor ons was het duidelijk: het was tijd voor vernieuwing in zaagland! Tijd voor OPMAATZAGEN.nl

Dé online zagerij

Die begin je niet zomaar... zeker als het je vak niet is. Het geheim zit natuurlijk in de samenwerking! Inmiddels hebben we al diverse versies van de webshop achter de rug. Elke keer weer een verbetering, een nog handiger bestelproces, een overzichtelijkere weergave of een ruimer assortiment. Veel klanten zijn nagebeld en blijven we nabellen. Feedback en (goede) tips die we krijgen voeren we als het even kan direct door. We gaan het nog veel beter maken...

Onze zaagpartner heeft sinds kort een grotere zaaglocatie met hagelnieuwe professionele zaagapparatuur. Deze locatie is ook nog eens centraal gelegen; wel zo handig met afhalen.

We hopen dat we uw klus een stuk leuker hebben gemaakt of gaan maken, want dat is waar wij voor gaan!

Met vriendelijke groet,

Bauke
Oprichter van dé online zagerij