• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Multiplex Okoumé Garant Lakdraag

Multiplex Okoumé Garant Lakdraag

Multiplex Okoumé Garant Lakdraag
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Vergelijkbare producten
MDF Tricoya
MDF Tricoya
Extreem duurzaam MDF voor binnen- en buitenshuis
Vanaf 121,79/m2
Dat is écht handig

Duurzaam, watervast en een lakdragende toplaag

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Okoumé Garant Lakdraag is de duurzame variant van okoumé multiplex die bestand is tegen vocht en 15 jaar mee kan gaan als het goed wordt afgewerkt. Deze plaat bespaart veel werk omdat je het zelf niet meer hoeft te gronden en vrijwel direct kunt beginnen met het schilderen van jouw project. De plaat is, net als bij Multiplex Berken , verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé is echter de houtsoort die beter bestand is tegen vocht, waardoor deze variant beter geschikt is voor buitentoepassingen.

Wat is multiplex precies?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden. Multiplex wordt gemaakt van massief hout, het heeft daarom eigenschappen die massief hout ook kan hebben. Lange platen kunnen daarom een lichte kromming hebben en er kunnen kleurverschillen zijn tussen losse platen.

Kwaliteitsaanduiding bij multiplex

Multiplex is er in verschillende kwaliteiten. Dat betekent niet dat de plaat meer of minder sterk is, het duidt de kwaliteit van het aanzicht van de plaat aan. Het multiplex exterieur okoumé gegrond dat wij leveren is standaard een B/BB kwaliteit, wat wil zeggen dat de voorkant (B) de meest gave kant is en zeer geschikt voor zichtwerk. Hierin zijn noesten en kleurverschillen in minimale mate zichtbaar. De achterkant (BB) is van een iets minder hoge kwaliteit, waarin meer noesten zichtbaar zijn en eventuele oneffenheden gerepareerd zijn door middel van proppen. Door de lakdragende toplaag zijn deze verschillende kwaliteiten niet meer zichtbaar en door de hoge kwaliteit van beide kanten zul je ook geen structuurverschil voelen.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Multiplex
Variant
Multiplex Okoumé Garant Lakdraag
Dikte
Kleur
Wit
Gegrond
Ja
Max. lengte (mm)
3100
Max. breedte (mm)
1530
Keurmerk
FSC® mix 70%
Type toplaag
Grondlaag / Lakdraagfolie
Geschikt voor
Buiten, mits voorbehandeld
Toplaag
2 zijdes
Uitstraling
Onafgewerkt
Zichtkwaliteit
BB/BB
Plus en minpunten
  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Licht van gewicht
  • Gegrond, dus direct klaar voor gebruik
  • Gemakkelijk te bewerken en te schilderen
  • Verduurzaamde variant, met een garantie van 15 jaar
  • De fraaie roze-rode kleur is nauwelijks meer te zien
Toepassingen
  • Dakkapellen
  • Gevelbekleding
  • Werkbladen