• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Multiplex Interieur Berken

Multiplex Interieur Berken

Multiplex Interieur Berken
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Vergelijkbare producten
Dat is écht handig

Fraai en sterk

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Interieur Berken is de populairste vorm van Multiplex Interieur omdat het kwalitatief de beste keuze is. Het is standaard watervast verlijmd en heeft een duidelijkere houtnerf in vergelijking met populieren multiplex. Bovendien is berken een houtsoort die veel harder is dan populier. Het kan dus tegen een stootje! Dit maakt ook dat het materiaal duurzamer is. Je kunt Multiplex Berken gebruiken voor een tafelblad, een aanrechtblad, een (scheidings)wand, meubels en speelgoed. Ook is het constructief een goede plaat en kan gebruikt worden als dakconstructie, vloerdelen of bekisting.

Wat is multiplex precies?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden. Multiplex wordt gemaakt van massief hout, het heeft daarom eigenschappen die massief hout ook kan hebben. Lange platen kunnen daarom een lichte kromming hebben en er kunnen kleurverschillen zijn tussen losse platen. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

De richting van de houtnerf

Bij multiplex is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Kwaliteitsaanduiding bij multiplex

Multiplex is er in verschillende kwaliteiten. Dat betekent niet dat de plaat meer of minder sterk is, het duidt de kwaliteit van het aanzicht van de plaat aan. Het Multiplex Interieur Berken dat wij leveren is standaard een B/BB kwaliteit, wat wil zeggen dat de voorkant (B) de meest gave kant is en zeer geschikt voor zichtwerk. Hierin zijn noesten en kleurverschillen in minimale mate zichtbaar. De achterkant (BB) is van een iets minder hoge kwaliteit, waarin meer noesten zichtbaar zijn en eventuele oneffenheden gerepareerd zijn door middel van proppen.

 

Kwaliteitsaanduiding multiplex
A Uitgesorteerd en foutvrij. Geen reparaties toegestaan
B Kleine onzuiverheden en reparaties toegestaan
S Kleine onzuiverheden, reparaties en kleurverschillen zijn toegestaan
BB Reparaties door middel van proppen zijn toegestaan
C+ of CP Gebreken zijn geplamuurd en uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan
C- of CC Fouten zijn toegestaan, gebreken worden niet hersteld

 

Lees hier meer over de kwaliteit van multiplex

 

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Multiplex
Variant
Multiplex Interieur Berken
Dikte
Kleur
Licht (hout)
Zichtzijde
Ja
Keurmerk
FSC® mix 70%
Type toplaag
Onafgewerkt
Geschikt voor
Binnen
Uitstraling
Natuurlijk
Zichtkwaliteit
B/BB
Plus en minpunten
 • Sterk plaatmateriaal
 • Hoge stootvastheid
 • Duurzaam materiaal
 • Fraai uiterlijk
 • Minder geschikt voor gebruik buitenshuis
 • Kan kromtrekken
Toepassingen
 • Dakkapellen
 • Gevelbekleding
 • Werkbladen
 • Interieur toepassingen