Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Maatwerk vakkenkast MDF Lakdraag

Maatwerk vakkenkast MDF Lakdraag

Betaalbaar maatwerk
Dat is écht handig
Sample bestellen

 • MDF Blank
  MDF Blank
 • MDF Eiken Dosse Gefineerd
  MDF Eiken Dosse Gefineerd
 • MDF Lakdraag
  MDF Lakdraag
 • MDF Vochtwerend V313
  MDF Vochtwerend V313
 • MDF Zwart V313
  MDF Zwart V313
 • Multiplex Interieur Populier
  Multiplex Interieur Populier
 • OSB 3
  OSB 3
 • Spaanplaat IJswit Gemelamineerd
  Spaanplaat IJswit Gemelamineerd
 • Spaanplaat Lancelot Eik Licht Gemelamineerd
  Spaanplaat Lancelot Eik Licht Gemelamineerd
 • Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd
  Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd
 • Spaanplaat Lindberg Gemelamineerd
  Spaanplaat Lindberg Gemelamineerd
 • Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd
  Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd
 • Spaanplaat Platina Grijs Gemelamineerd
  Spaanplaat Platina Grijs Gemelamineerd
 • Spaanplaat Vulkaan Zwart Gemelamineerd
  Spaanplaat Vulkaan Zwart Gemelamineerd
 • Spaanplaat Wit Dekkend Gemelamineerd
  Spaanplaat Wit Dekkend Gemelamineerd
 • Spaanplaat Zwart Eiken Kwartiers Gemelamineerd
  Spaanplaat Zwart Eiken Kwartiers Gemelamineerd
 • Spaanplaat Zwart Mat Gemelamineerd
  Spaanplaat Zwart Mat Gemelamineerd
 • Underlayment Fins Vuren
  Underlayment Fins Vuren
Bestel een sample
Bezig met laden
Hoe makkelijk zet je deze kast in elkaar?
Betaalbaar maatwerk, eenvoudig zelf te monteren

Bestel jouw eigen ontwerp vakkenkast heel eenvoudig online en wij leveren deze binnen 15 werkdagen bij je thuis. Een mooie aanvulling voor ieder interieur!

Jouw vakkenkast wordt geleverd als handig bouwpakket. Alle scharnieren en het push-to-open systeem zijn al voorgemonteerd, dus je hoeft de kast alleen nog in elkaar te schuiven. De onderdelen worden genummerd en zorgvuldig verpakt, vervolgens kies je zelf een bezorgdag die jou uitkomt. Dit kan al binnen 15 werkdagen! Verder vooruit plannen kan natuurlijk ook. De montage is eenvoudig, ook zonder timmermansoog en technische kennis. Met de handleiding en het installatiepakket kun je direct aan de slag: alle benodigde schroeven en pluggen worden meegeleverd. Dat is écht handig!

Je kunt jouw meubel laten maken in verschillende houtsoorten. We gebruiken standaard een materiaaldikte van 9 of 10 mm, waarvan we holle planken maken die stevig zijn en toch licht van gewicht. Om deze mooi en sterk te krijgen, is de minimale dikte van de staande en liggende delen 5,0 cm. Wil je meer lezen over de montage of ben je op zoek naar afwerktips? Bekijk dan onze instructievideo en lees onze klustips op ons blog.


Hoe werkt het bestellen?
Stap 1: Schets jouw vakkenkast

Het is belangrijk om een schets van jouw kast te maken, zodat wij weten welke indeling je voor ogen hebt. Hiervoor heb je geen ingewikkeld programma nodig! Je kunt ons voorbeeld bekijken en het schetspapier gebruiken. Je kunt ook andere kasten bekijken in onze meubelcollectie.

Stap 2: Bereken direct zelf de prijs

Geef hiernaast in de calculator al jouw wensen door om de prijs van jouw kast te berekenen. Hier kan je ook meer informatie vinden over de opties die je kunt invoegen in je kast.

Stap 3: Upload je schets en bestel direct online

Op basis van deze schets weten wij wat jouw gewenste indeling is. Je kunt eenvoudig direct online betalen via iDEAL. Onze zaagspecialisten gaan dan aan de slag met jouw eigen ontworpen kast!

Stap 4: Zet zelf eenvoudig je kast in elkaar en schilder hem in de gewenste kleur

Als je de kast gaat monteren is het handig om een waterpas, accuboormachine en een trapje bij de hand te hebben. Met de handleiding kun je zelf heel gemakkelijk de kast in elkaar zetten. Wij hebben namelijk al het voorwerk al voor je gedaan! Wil je eerst nog wat tips lezen over hoe je jouw kast mooi en egaal kunt schilderen? Kijk dan op ons blog.


Hulp nodig met het ontwerpen van jouw vakkenkast?

Neem contact op met onze klantenservice. Voor uitgebreid advies ben je ook van harte welkom in onze showroom, maak snel een afspraak met een van onze adviseurs!


De verschillende houtsoorten
Kies de houtsoort die bij jou past!
MDF Blank

MDF Blank is de meest standaard, onbehandelde uitvoering van de vele soorten MDF die te verkrijgen zijn. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. Het is belangrijk om voor het schilderen het materiaal goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

MDF Eiken Dosse Gefineerd

MDF Eiken Dosse Gefineerd is een blanke MDF plaat die aan de boven- en onderkant is voorzien van een eiken fineerlaag. Deze toplaag geeft het materiaal een natuurlijke uitstraling.

MDF Lakdraag

MDF Lakdraag is voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnenshuis, die je wilt aflakken. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert.

MDF Vochtwerend V313

MDF vochtwerend is de variant voor gebruik in vochtige ruimtes. Een badkamermeubel is een voorbeeld waarvoor MDF vochtwerend de perfecte oplossing is. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst en bij MDF vochtwerend is hierbij een speciale, watervaste, lijmsoort gebruikt. Dit maakt dat de plaat wat steviger is en nóg gladder geschuurd kan worden voor een mooie afwerking.

MDF Zwart V313

MDF Zwart V313 is een goede keuze wanneer je een meubel wilt maken in een donkere kleur. De plaat is door en door zwart, waardoor de afwerking in de gewenste kleur uiteindelijk tijd bespaart. Gronden is niet nodig, alleen aflakken in een transparante of donkere kleur is voldoende! Bijkomend voordeel is dat MDF Zwart vochtwerend is, welke deze geschikt maakt voor vochtige ruimtes binnenshuis.

Multiplex Interieur Populier

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Interieur Populier is de lichtgewicht vorm van multiplex, maar ondanks dat nog steeds een constructief sterk materiaal. Het wordt gebruikt voor timmerwerk binnenshuis. Doordat het een vrij zachte houtsoort is, is het uitermate geschikt om te bewerken.

OSB 3

OSB is een constructief sterke plaat, die als constructieplaat veel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld vloeren, wanden en dakelementen. Omdat OSB een industriële uitstraling heeft, is het ook zeer populair voor decoratieve toepassingen zoals meubels, keukens en tafelbladen. OSB is een makkelijk te bewerken materiaal. OSB 3 is het type dat vochtwerende eigenschappen heeft en daarom goed past in licht vochtige ruimtes.

Spaanplaat IJswit Gemelamineerd
Spaanplaat Lancelot Eik Licht Gemelamineerd
Spaanplaat Lichtgrijs Gemelamineerd
Spaanplaat Lindberg Gemelamineerd
Spaanplaat Mountain Eik Donker Gemelamineerd
Spaanplaat Platina Grijs Gemelamineerd
Spaanplaat Vulkaan Zwart Gemelamineerd
Spaanplaat Wit Dekkend Gemelamineerd
Spaanplaat Zwart Eiken Kwartiers Gemelamineerd
Spaanplaat Zwart Mat Gemelamineerd
Underlayment Fins Vuren

Underlayment Fins Vuren is een multiplex gemaakt van Fins vurenhout. Het wordt veel gebruikt voor constructies en wordt daarom ook wel constructietriplex genoemd. Het is zeer geschikt voor het maken van vloeren, doordat het een grote buigsterkte heeft. De blanke kleur en de mooie houtnerf zorgen ervoor dat het materiaal ook decoratief toe te passen is.

Wat moet ik doen als ik het pakket heb ontvangen?
Nog maar 3 stappen!
Monteer het meubel
Monteren van het meubel met behulp van onze handleiding en het handige installatiepakket inclusief benodigde schroeven (uitbesteden aan een klusjesman kan natuurlijk ook).
Schilder het meubel
Schilder of lak het meubel in de kleur die jij voor ogen hebt. Laat je het meubel van MDF Lakdraag maken, dan is gronden niet meer nodig. Alleen de kopse kanten hebben dan extra aandacht nodig. Wordt het een houtstructuur? Lak dan je kast af om extra lang van je kast te kunnen genieten. Bestel jij een kast die ‘gemelamineerd’ is, dan kan je deze stap overslaan. Lees je in op de benodigde voorbehandeling op ons inspiratieblog.
Geniet!
Blijft er nog een laatste taak over: genieten van je mooie, eigen ontworpen, meubel!