Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Maatwerk vakkenkast

Maatwerk vakkenkast

Betaalbaar maatwerk

1. Kies houtsoort

 • Meubels: Maatwerk vakkenkast - bestel gemakkelijk en snel online
  Selecteer een houtsoort
 • Hout & plaatmaterialen: MDF blank platen bestellen
  MDF Blank
 • Hout & plaatmaterialen: MDF lakdraag platen bestellen
  MDF Lakdraag
 • Hout & plaatmaterialen: MDF vochtwerend V313 platen bestellen
  MDF Vochtwerend V313
 • Hout & plaatmaterialen: MDF Zwart V313 platen bestellen
  MDF Zwart V313
 • Hout & plaatmaterialen: Multiplex interieur populier platen bestellen
  Multiplex Interieur Populier
 • Hout & plaatmaterialen: OSB 3 platen bestellen
  OSB 3
 • Plaatmateriaal: Underlayment Fins Vuren - bestel gemakkelijk en snel online
  Underlayment Fins Vuren
 • Vorige
2. Kies afmeting
 • Vorige
3. Kies indeling
Inclusief voorgemonteerde softclose scharnieren en push-to-open systeem
Inclusief voorgemonteerde softclose scharnieren en push-to-open systeem
Inclusief kabel, voorgemonteerde softclose scharnieren en push-to-open systeem
Inclusief voorgemonteerde softclose ladegeleiders en push-to-open systeem
De tv-nis achterwand wordt gemaakt van
 • Vorige
4. Dikte staande en liggende delen
 • Vorige
5. Extra opties
De legplanken worden gemaakt van
Spotjes worden altijd in het midden geplaatst, indien meerdere spotjes in 1 vak, worden deze evenredig verdeeld.

De achterwand wordt gemaakt van
 • Vorige
6. Upload schets & opmerkingen
Praten we over hetzelfde?
Upload hier je schets. Op basis van deze schets weten wij wat jouw gewenste indeling is. Onze zaagspecialisten gaan dan direct aan de slag met jouw eigen ontworpen kast!

1. Download schetsvoorbeeld inclusief schetspapier schetsvoorbeeld inclusief schetspapier
2. Schets de kast zoals aangegeven in de handleiding
3. Upload de schets hieronder

Toegestane bestandsextensies: PDF, JPG, JPEG, GIF, PNG
 • Vorige
7. Prijs van jouw vakkenkast

0,00 Incl. BTW

Inclusief installatiepakket
Levering binnen 10 werkdagen
Hoe makkelijk zet je deze kast in elkaar?
Sample bestellen

Nog niet zeker over de houtsoort? Bestel een sample. Je ontvangt een gezaagd stukje hout van 10,0 x 10,0 cm. Zo kom je er snel en gemakkelijk achter of dit het materiaal is wat bij jou in de kamer past.

 • MDF Blank
 • MDF Lakdraag
 • MDF Vochtwerend V313
 • MDF Zwart V313
 • Multiplex Interieur Populier
 • OSB 3
 • Underlayment Fins Vuren
Bestel een sample
Betaalbaar maatwerk, eenvoudig zelf te monteren

Bestel jouw eigen ontwerp vakkenkast heel eenvoudig online en wij leveren deze binnen 10 werkdagen bij je thuis. Een mooie aanvulling voor ieder interieur!

Jouw vakkenkast wordt geleverd als handig bouwpakket. Alle scharnieren en het push-to-open systeem zijn al voorgemonteerd, dus je hoeft de kast alleen nog in elkaar te schuiven. De onderdelen worden genummerd en zorgvuldig verpakt, vervolgens kies je zelf een bezorgdag die jou uitkomt. Dit kan al binnen 10 werkdagen! Verder vooruit plannen kan natuurlijk ook. De montage is eenvoudig, ook zonder timmermansoog en technische kennis. Met de handleiding en het installatiepakket kun je direct aan de slag: alle benodigde schroeven en pluggen worden meegeleverd. Dat is écht handig!

Je kunt jouw meubel laten maken in verschillende houtsoorten. We gebruiken standaard een materiaaldikte van 9 mm, waarvan we holle planken maken die stevig zijn en toch licht van gewicht. Om deze mooi en sterk te krijgen, is de minimale dikte van de staande en liggende delen 3 cm. Wil je meer lezen over de montage of ben je op zoek naar afwerktips? Bekijk dan onze instructievideo en lees onze klustips op ons blog.Hoe werkt het bestellen?
Stap 1: Schets jouw vakkenkast

Het is belangrijk om een schets van jouw kast te maken, zodat wij weten welke indeling je voor ogen hebt. Hiervoor heb je geen ingewikkeld programma nodig! Je kunt ons voorbeeld bekijken en het schetspapier gebruiken. Je kunt ook andere kasten bekijken in onze meubelcollectie.

Stap 2: Bereken direct zelf de prijs

Geef hiernaast in de calculator al jouw wensen door om de prijs van jouw kast te berekenen.

Stap 3: Upload je schets en bestel direct online

Op basis van deze schets weten wij wat jouw gewenste indeling is. Je kunt eenvoudig direct online betalen via iDEAL. Onze zaagspecialisten gaan dan aan de slag met jouw eigen ontworpen kast!

Stap 4: Zet zelf eenvoudig je kast in elkaar en schilder hem in de gewenste kleur

Als je de kast gaat monteren is het handig om een waterpas, accuboormachine en een trapje bij de hand te hebben. Met de handleiding kun je zelf heel gemakkelijk de kast in elkaar zetten. Wij hebben namelijk al het voorwerk al voor je gedaan! Wil je eerst nog wat tips lezen over hoe je jouw kast mooi en egaal kunt schilderen? Kijk dan op ons blog.Meer informatie over alle opties voor een maatwerk vakkenkast

Meer lezen over alle opties die mogelijk zijn wanneer je een kast bij OPMAATZAGEN.nl laat maken? Lees hieronder per stap welke opties je kan kiezen:


1. Kies houtsoort
MDF

MDF is een populair plaatmateriaal met veel toepassingsmogelijkheden, waaronder meubels. Wij bieden onze meubels aan in de volgende soorten MDF: MDF Blank om zelf nog helemaal af te werken, MDF Lakdraag zodat je zelf niet meer hoeft te gronden, MDF Zwart V313 voor een donker meubel en MDF Vochtwerend V313 voor een meubel wat in een vochtige ruimte komt te staan.

OSB 3

OSB is een constructief sterke plaat en door zijn industriële uiterlijk wordt OSB ook steeds vaker gebruikt voor decoratieve toepassingen zoals meubels. OSB 3 heeft goede, vochtwerende eigenschappen.

Underlayment Fins Vuren

Underlayment Fins Vuren heeft een goede zichtkwaliteit aan de voorkant en is daardoor geschikt om te gebruiken voor meubels. Het wordt gemaakt van Fins vurenhout, wat de plaat een naturel uitstraling geeft door de houtnerf en de blanke kleur. Vlammen en noesten zijn vaak goed zichtbaar.

Multiplex Interieur Populier

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex interieur populier is de lichtgewicht variant van multiplex. Het materiaal is sterk, licht en onderhoudsvriendelijk. Het kenmerkt zich doordat het licht van kleur is en de vlammen niet zo duidelijk opvallen (in vergelijking met bijvoorbeeld bij Underlayment Fins Vuren).

2. Kies afmeting
 • Je kunt de kast zo groot of klein maken als je wilt! Vul hier de breedte, hoogte en diepte in. Staanders en liggers langer dan 300 cm kunnen niet uit één stuk gemaakt worden. We proberen de indeling zo gunstig mogelijk te houden, maar houd rekening met een naad in een holle plank langer dan 300 cm.
 • Als de kast tussen het plafond en de vloer komt, houd dan rekening met ongeveer 1 cm speling in de totale hoogte (houd 2 cm aan bij planken dikker dan 10 cm). Deze ruimte is nodig om de kast te kunnen plaatsen. Om de kast mooi aan te laten sluiten, kun je de naad afkitten met acrylaatkit. Meer inmeettips lees je op onze inspiratiepagina.
 • Als de kast tussen twee muren in komt, houd dan rekening met 1 cm speling in de totale breedte. Deze ruimte is nodig om de kast goed te kunnen plaatsen. Om de kast mooi aan te laten sluiten, kun je de naad afkitten met acrylaatkit.
3. Kies indeling
Open vakken

Houd met open vakken rekening met de maatvoering. Zorg ervoor dat de breedte van een open vak niet groter is dan 150 cm. Anders bestaat de kans op het doorbuigen van de plank.

Deurtjes
 • Een richtlijn voor de maat van een deur is dat deze niet breder is dan 60 cm. Wanneer de deur breder is, draait er namelijk ook een breed oppervlak de kamer in. Bovendien zorgt dit er ook voor dat de deur te niet te zwaar wordt.
 • Wij monteren minimaal 2 softclose scharnieren per deur en een push-to-open systeem. Zo hoef je de deuren zelf alleen nog maar in het meubel te klikken!
 • Alle randen worden afgerond met een radius van 3 mm. Dit zorgt ervoor dat de randen niet meer scherp zijn en de verf uiteindelijk beter hecht. De radius van 3 mm is niet groot, waardoor het geheel er nog steeds strak uit blijft zien.
 • Wil je een lade boven een deur plaatsen? Het mooiste is dan om ook om een ligger tussen de lade en de deur te tekenen. Op die manier blijven de ladegeleiders uit het zicht.
Dubbele deuren

Het is niet altijd nodig om een staander tussen twee deuren te plaatsen. Per vak kunnen maximaal twee deuren gemaakt worden zonder een staander ertussen te plaatsen. Kies dan in de calculator voor de optie ‘dubbele deuren’.

Maak je het vak breder dan 100 cm? Dan wordt er standaard een ‘blinde tussenstaander’ geplaatst om het vak genoeg stevigheid te bieden. De staander is 3 cm dik en zie je niet wanneer de deuren dicht zijn, vandaar de term ‘blinde staander’.

Lades
 • Een richtlijn voor de maat voor een lade is dat deze niet breder is dan 120 cm en niet hoger dan 35 cm. Zo worden de lades niet te zwaar en wordt doorbuigen voorkomen.
 • De softclose en push-to-open ladegeleiders zijn al voorgemonteerd. Zo hoef je de lades alleen nog maar in het meubel te schuiven!
 • De randen van de ladefronten worden afgerond met een radius van 3 mm. Dit zorgt ervoor dat de randen niet meer scherp zijn en de verf uiteindelijk beter hecht. De radius van 3 mm is niet groot, waardoor het geheel er nog steeds strak uit blijft zien.
 • Wanneer je twee lades naast elkaar tekent, zorg er dan voor dat er een staander tussen staat. Deze is nodig om de ladegeleider aan vast te maken.
 • Wil je een lade boven een deur plaatsen? Het mooiste is dan om ook om een ligger tussen de lade en de deur te tekenen. Op die manier blijven de ladegeleiders uit het zicht wanneer je de deur opent.
Vakken met klep
 • Het is alleen mogelijk om een klep naar beneden toe te openen.
 • De softclose scharnieren en het push-to-open systeem zijn al voorgemonteerd.
 • We maken gebruik van een kabeltje dat ervoor zorgt dat de klep niet zomaar naar beneden valt. Alle benodigdheden hiervoor zijn al voorgemonteerd, je hoeft zelf alleen het kabeltje aan de klep te bevestigen door het montageplaatje op de klep te schroeven.
 • De randen van de klep worden afgerond met een radius van 3 mm. Dit zorgt ervoor dat de randen niet meer scherp zijn en de verf uiteindelijk beter hecht. De radius van 3 mm is niet groot, waardoor het geheel er nog steeds strak uit blijft zien.
4. Kies dikte staande en liggende delen
 • We gebruiken het materiaal van jouw keuze met een dikte van 9 mm. Hiervan maken wij holle planken die stevig en toch licht van gewicht zijn. Om deze mooi en sterk te krijgen is de minimale dikte van de staande en liggende delen 3 cm.
 • Bij het in elkaar zetten, schuif je de holle planken over een latje dat al op de juiste plek is gemonteerd. Op die manier schuif je jouw meubel heel eenvoudig op de juiste manier in elkaar en hoef je deze alleen nog even vast te schroeven voor de stevigheid.
 • Alle randen worden afgerond met een radius van 3 mm. Dit zorgt ervoor dat de randen niet meer scherp zijn en de verf uiteindelijk beter hecht. De radius van 3mm is niet groot, waardoor het geheel er nog steeds strak uit blijft zien.
5. Extra opties
Uitsparingen voor spotjes
 • Er is veel keuze tussen verschillende lichtspots. Hiervoor zijn geen richtlijnen, je kunt helemaal naar eigen wens bepalen welke spots je wilt. Standaard worden de uitsparingen in het midden van een plank geboord. Als je dit anders wilt dan kun je dat aangeven in de schets.
 • Aan de hand van jouw gekozen spotjes bepaal je de diameter voor de uitsparing die wij voor je zagen.
 • Houd altijd rekening met de inbouwdiepte van de door jou gekozen lichtspots. Om deze reden adviseren wij een plank die minimaal 5 cm dik is, maar kijk altijd even of dit ook past. De holle planken worden gemaakt van 9mm dik materiaal.
Stelpoten met afwerkplint
 • Kies je voor stelpoten met een afwerkplint, dan blijft de achterkant van de plint standaard open. De plint is 10 cm hoog en wordt onder de onderste ligger geplaatst. Deze plint springt altijd 2 cm in, in vergelijking met de onderste ligger.
 • Wil je dat de plint aan de voorzijde en aan de zijkanten van het meubel valt? Kies dan voor ‘plint rondom’.
 • Komt de kast tussen twee muren te staan en wil je dat de plint alleen aan de voorzijde te zien is? Kies dan voor ‘plint alleen aan voorzijde’
 • Als je de kast in elkaar gaat zetten is het handig om de stelpootjes direct op de juiste hoogte te stellen. Als je hiermee wacht tot de kast helemaal in elkaar zit is dit een stuk lastiger door het gewicht van het meubel.
 • De plint die wordt meegeleverd is 10 cm hoog. Het is dus belangrijk dat je de stelpoten niet te hoog draait, anders komt er een kier tussen de plint en de kast en dat is niet mooi.
Plint tussen staanders

Het is ook mogelijk om een plint tussen de buitenste staanders van de kast te kiezen. Hierbij staan de twee buitenste staanders op de grond en wordt er geen gebruik gemaakt van stelpoten. De plint tussen de staanders valt ongeveer 2 cm naar binnen. Een richtlijn is dat de breedte niet groter is dan 150 cm, anders bestaat de kans dat de onderste ligger gaat doorbuigen.

Aantal legplanken
 • De legplanken worden gemaakt van 18 of 22 mm dik materiaal.
 • De voorkant wordt afgerond met een radius van 3 mm.
 • Wij boren gaatjes voor de plankdragers en deze plankdragers worden meegeleverd.
 • Standaard worden de legplank(en) evenredig verdeeld en kun je de legplank(en) niet verstellen.
Achterwand
 • Als je kiest voor de optie achterwand wordt deze per materiaalsoort van een andere dikte gemaakt. Dun materiaal kan bevestigd worden met spijkers, dikker materiaal kan het beste geschroefd worden. De benodigde spijkers of schroeven worden meegeleverd!
 • Houtsoort
  Dikte
  Montage
  MDF Lakdraag
  3,2 mm Lakboard
  vastgespijkerd
  MDF Blank
  4 mm
  vastgespijkerd
  MDF Vochtwerend
  6 mm
  vastgeschroefd
  MDF Zwart V313
  9 mm
  vastgeschroefd
  Multiplex Interieur Populier
  4 mm
  vastgespijkerd
  OSB
  9 mm
  vastgeschroefd
  Underlayment Fins Vuren
  9 mm
  vastgeschroefd
 • Let op bij het in elkaar zetten van het meubel: aan het einde moet er genoeg ruimte aan de achterkant zijn om de achterwand vast te schroeven of spijkeren. Zet eventueel het meubel op een stuk karton of kleed, om deze makkelijk tegen de wand te schuiven zonder krassen op de vloer te krijgen!
TV-nis

Een tv-nis is een achterwand in een open vak die minder diep is dan de rest van de kast. Deze achterwand wordt gemaakt van 22 mm dik materiaal, zodat deze sterk genoeg is om een tv aan te hangen. Om de tv-nis te bevestigen, worden er op de staanders en liggers latjes voorgemonteerd waarop je de achterwand kunt vastschroeven.

Uitsparing voor bestaande plint

Een uitsparing aan de achterzijde en zijkanten voor een bestaande plint kun je kiezen als je het meubel netjes tegen de muur wilt zetten, maar de plint tegen de muur in de weg zit. We kunnen in de onderste ligger (en eventueel de staanders) een uitsparing maken, waardoor het meubel over de plint heen valt, en vanaf de plint netjes tegen de muur aan staat. Geef duidelijk aan in de schets waar de uitsparing precies mag komen.

6. Upload je schets & extra opmerkingen
Je hebt geen ingewikkeld tekenprogramma nodig, download gewoon het schetsformulier, pak een potlood, schets jouw ideale meubel en upload je schets bij het bestellen! Teken het meubel zo duidelijk mogelijk zodat er geen verwarring kan ontstaan over de indeling ervan.
7. Wat krijg je aangeleverd?
 • We verpakken de onderdelen van jouw meubel zorgvuldig voor het transport.
 • Je ontvangt een installatiepakket met voldoende schroeven en pluggen om jouw meubel in elkaar te zetten.
 • Op de door jou gekozen dag wordt het meubel bij je thuisbezorgd. Dit kan al binnen twee weken!
8. Wat moet je zelf nog doen?
 • Wanneer je het pakket thuisbezorgd krijgt, kun je direct aan de slag! Het is handig om van tevoren de handleiding te bekijken. Zo weet je welke gereedschappen handig zijn om klaar te leggen.
 • Alle losse onderdelen worden genummerd, zodat je weet welk onderdeel op welke plek komt.
 • Wanneer jouw meubel in elkaar gezet is, kun je gaan beginnen met het schilderen ervan. Bij het schilderen is het handig om de kopse kanten van eventuele deuren, lades, kleppen en legplanken voor te behandelen. Voor tips kun je kijken op onze inspiratiepagina.

Nog vragen?

Is er iets wat nog niet duidelijk is of heb je een vraag? Mail ons dan op [email protected].

Wat moet ik doen als ik het pakket heb ontvangen?
Nog maar 3 stappen!
Monteer het meubel
Monteren van het meubel met behulp van onze handleiding en het handige installatiepakket inclusief benodigde schroeven (uitbesteden aan een klusjesman kan natuurlijk ook).
Schilder het meubel
Schilder of bestel het meubel in de kleur die jij voor ogen hebt. Laat je meubel van MDF lakdraag maken, dan is gronden niet meer nodig! Besteed dan alleen wat extra aandacht aan de kopse kanten (als je hebt gekozen voor deurtjes en/of lades). Kies je een andere houtsoort? Lees je dan in op de benodigde voorbehandeling per houtsoort voordat je gaat schilderen op ons inspiratieblog.
Geniet!
Blijft er nog een laatste taak over: genieten van je mooie, eigen ontworpen, meubel!