Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Je bent hier: Meubelpaneel Wit
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Meubelpaneel Wit

Bezig met laden
1 / 3
Prijs ophalen
 • Meubelpaneel Wit
  Meubelpaneel Wit
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Direct klaar voor gebruik

Meubelpaneel Wit heeft het al in de naam. Het is ideaal om te gebruiken voor het maken van meubels. Meubelpaneel bestaat uit spaanplaat waarbij er op beide kanten een kunststof laag (melamine) op de plaat is geperst. De kopse kanten aan de lange zijden zijn ook afgewerkt met een kunststof laag (kantband). Deze kunststof laag maakt dat de plaat direct klaar is voor gebruik, het hoeft niet te worden geschilderd!

Verschillende formaten

Meubelpaneel is verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Dit heeft te maken met de afwerking met kantband aan minimaal één lange zijde. Er zijn zeven verschillende breedtematen verkrijgbaar: 20, 25, 30, 40, 50, 60 en 80 cm. Als je een andere breedtemaat kiest kun je tijdens het bestellen aangeven dat je ABS band aangebracht wilt hebben aan de achterste lange zijde. Je kunt ook ABS band aan laten brengen op de korte zijdes, hierdoor kun je het materiaal helemaal afwerken. De variant van meubelpaneel die helemaal niet is afgewerkt aan de kopse kanten, is Spaanplaat wit . Deze variant heeft meerdere diktes en kun je kiezen wanneer de kopse kanten niet belangrijk zijn of wanneer je een groter formaat nodig hebt!

Het bewerken van meubelpaneel

Het gebruik van Meubelpaneel Wit heeft als grote voordeel dat het direct gebruiksklaar is. De witte laag hoeft niet geschilderd te worden, de kunststof laag maakt dit zelfs lastiger. Schilderen kan wel, maar dan moet je eerst gebruik maken van een speciale primer. Bij het bewerken van meubelpaneel kan het zijn dat de kunststof toplaag gaat uitbreken. Om dit te voorkomen gebruiken wij in onze zagerij een zaag met zogenoemde voorritser. Dit tweede zaagblad zorgt ervoor dat het gezaagde deel niet splintert, maar er mooi en strak uitziet.

Geef hier je afmeting op
Bezig met laden
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Meubelpanelen
Soort
Meubelpaneel Wit
Dikte
18 mm
Kleur
Wit
Gegrond
Ja
Max. lengte (mm)
3050
Max. breedte (mm)
800
Overschilderbaar
Ja
Plus en minpunten
 • Glad en gebruiksklaar oppervlak
 • Slijtvast materiaal
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
Toepassingen
 • Meubels
 • Kasten
 • Ombouw
 • Vensterbanken