Meubelpaneel IJswit gemelamineerd

Thuiswinkel Waarborg
Meubelpaneel IJswit gemelamineerd
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.

Productinformatie

  • Duurzaam product: meer dan driekwart resthout
  • Gebruiksklaar oppervlak door de ijswitte laag melamine
  • Licht van gewicht
  • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Spaanplaat IJswit Gemelamineerd is zowel als constructieve en als decoratieve plaat te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten en het plaatsen van scheidingswanden. De ijswitte (U 11027 VV) kunststof toplaag (melamine) zorgt ervoor dat je deze spaanplaat niet meer hoeft te schilderen. De plaat is dus direct klaar voor gebruik!

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingMat
MerkThermopal
KleurcodeU 11027 VV
Type Spaanplaat
VariantSpaanplaat IJswit Gemelamineerd
Toepassing (klimaat)Binnen
Drager / Hout typeSpaanplaat
KleurWit
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkPEFC gecertificeerd
Type toplaagMelaminelaag
Toplaag2 zijdes

IJswit meubelpaneel online op maat bestellen

Een bureaublad of legplank online op maat bestellen? Ga voor meubelpaneel ijswit en bestel het online tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Met afgewerkte ABS randen hoeft het plaatmateriaal enkel nog gemonteerd te worden. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Meubelpaneel ijswit: wat is dat?

Meubelpaneel is een volledig afgewerkt plaatmateriaal met een melamine toplaag. Het is makkelijk te monteren en behoort net als MDF en OSB tot de familie van de vezelplaten. Daarbij zijn spaanplaat meubelpanelen constructief sterke platen, licht van gewicht, makkelijk te monteren, trekken niet krom en door zijn toplaag direct gebruiksklaar. Doordat spaanplaat meer dan driekwart uit resthout bestaat, is het een duurzaam product.

Onze meubelpanelen beschikken over een sterke en harde melamine toplaag, dit geeft de houtplaten een fraai uiterlijk en maakt dat het hout tegen een stootje kan. De melamine toplaag heeft een hoge dichtheid, hier heeft deze toplaag ook zijn harde en sterke eigenschappen aan te danken. Een melamine toplaag is waterafstotend, makkelijk af te nemen met een doekje en tot op zekere hoogte hittebestendig. Daarnaast is dit plaatmateriaal makkelijk af te nemen en goed schoon te houden. Daarom zijn populaire interieurtoepassing.

Beschikbare diktes ijswit meubelpaneel

De beschikbare diktes van wit meubelpaneel kies je gemakkelijk via de product configurator. Wij hebben deze dikte(s) beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van ijswit meubelpaneel

Het grote voordeel van meubelpaneel is dat het direct gebruiksklaar is. Meubelpaneel is goed en gemakkelijk te monteren of te bewerken. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven. Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar.

Specifieke toepassingen ijswit meubelpaneel

Meubelpaneel wordt ook wel gemelamineerd of decoratief spaanplaat genoemd en wordt veel gebruikt voor het maken van meubels. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Denk hierbij aan bureaubladen, kasten, keukenkastjes, boekenkasten of legplanken. Meubels hebben vaak een groot oppervlak en kosten daardoor veel tijd om afgewerkt te worden. Door gebruik te maken van plaatmateriaal met een melamine toplaag hoef je het plaatmateriaal niet meer te schilderen en zorg je ervoor dat alles er strak uitziet. Met de diverse mogelijkheden aan decoren en texturen is er voor elke klus een passend plaatmateriaal.

Alternatieven voor ijswit meubelpaneel

Is ijswit meubelpaneel toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij het plaatmateriaal in een groter formaat of in een specifieke (RAL) kleur hebben? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere gemelamineerde meubelpanelen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet