• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: MDF Mineral Triba Gemelamineerd

MDF Mineral Triba Gemelamineerd

MDF Mineral Triba Gemelamineerd
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Dat is écht handig

Een grijskleurige plaat met stoere tekening

MDF Mineral Triba Gemelamineerd is een blanke MDF plaat die is voorzien van een melaminelaag. In dit geval een grijze melaminelaag met een natuurlijke tekening, ook wel 'Mineral triba' genoemd. Deze toplaag past in een modern huis waar de grijze, natuurlijke uitstraling een luxe gevoel meegeeft . Het materiaal is toe te passen in droge ruimtes binnenshuis.

Wat is MDF precies?

MDF is een sterk plaatmateriaal en heeft een glad en gebruiksklaar oppervlak en een hoge slijtvastheid. MDF valt in de categorie vezelplaten, het bestaat uit houtvezels die verlijmd zijn met een hars en onder hoge druk zijn samengeperst tot een gladde, vlakke plaat. Hierdoor is MDF gemakkelijk te bewerken, bij zagen en frezen splintert het namelijk niet! MDF kan niet goed tegen vocht en is daarom alleen toe te passen in droge ruimtes binnenshuis. Het is belangrijk dat MDF goed behandeld wordt. Bij gefineerd MDF zijn de toplagen al afgewerkt en hoeven ze niet meer afgewerkt te worden. Een lak en beits laag om het hout te beschermen is wel aan te raden. De kopse kanten kunnen behandeld worden met fineer band of een randsealer om de vochtwerendheid te verhogen. MDF platen zijn zowel voor constructieve doeleinden als decoratieve toepassingen te gebruiken.

Gemelamineerd MDF

Gemelamineerd MDF is een variant van MDF die is afgewerkt. Dit is gedaan door een melaminelaag aan te brengen, in dit geval van Cacao bruin eikenhout. Het voordeel van melamine ten opzicht van fineer is dat de uitstraling van de plaat kwalitatief altijd hetzelfde is. Deze laag is door computers samengesteld op basis van vele fineer voorbeelden, op zo'n manier dat het qua uiterlijk realistisch eruit zien. Het heeft echter niet de nadelen van houtfineer zoals verkleuring. Daarnaast hoef je een melaminelaag niet meer af te werken. Dat is écht handig.

Shinnoki

Shinnoki is een lijn van Decospan met hoge kwaliteit fineer look-a-like panelen. De melaminelaag is bijna niet van echt fineer te onderscheiden met als groot voordeel dat deze panelen niet meer afgelakt hoeven te worden en deze toplagen zullen niet verkleuren. Het bewerken van deze plaatmaterialen is makkelijk te noemen, net zoals bij gewoon MDF kunnen deze panelen in verstek gezaagd worden voor een naadloos resultaat. Bij elk paneel is een bijpassend band beschikbaar, op aanvraag kunnen de panelen afgeband worden. Een aanrader voor vele interieurtoepassingen.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF Gemelamineerd
Variant
MDF Mineral Triba Gemelamineerd
Dikte
Kleur
Grijs (hout)
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
2790
Max. breedte (mm)
1240
Keurmerk
FSC® mix 70%
Type toplaag
Melaminelaag
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
2 zijdes
Uitstraling
Natuurlijk
Plus en minpunten
 • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
 • Afgewerkt met een hoogwaardige melaminelaag
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Alleen voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
 • Meubels
 • Interieur
 • Kasten
 • Betimmering
 • Ombouw