Trespa® Izeon® Crème

Productinformatie

Korte specificaties

Gegrond

Ja

Geschikt voor

Buiten

Keurmerk

FSC® 100%

Kleur

Crème

Kleurcode

RAL 9001

Max. breedte (mm)

1530

Max. lengte (mm)

2500

Toplaag

1 zijde

Type

Trespa® Izeon®

Type toplaag

EBC laklaag

Uitstraling

Mat

Variant

Trespa® Izeon® Crème

Plus en minpunten

 • Glad oppervlak
 • Bestand tegen zon en water
 • Sterk plaatmateriaal
 • Geen nabehandeling nodig
 • In meerdere kleuren beschikbaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Bewerken is wat moeilijker

Beschrijving

Trespa® is hét merk voor HPL platen van uitstekende kwaliteit. HPL platen zijn glad, oersterk en beschikbaar in vele kleuren en afwerkingen. De platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Deze kernlaag is daarna voorzien van een beschermende toplaag aan de boven- en onderkant. Trespa® en andere HPL platen zijn bedoeld voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook prima binnenshuis gebruikt worden. Trespa® Izeon® is de eenvoudige variant van Trespa® die buitenshuis ideaal is voor onder andere simpele gevelafwerkingen, boeidelen (dakranden) en dakkapellen.
Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

GegrondJa
Geschikt voorBuiten
KeurmerkFSC® 100%
KleurCrème
KleurcodeRAL 9001
Max. breedte (mm)1530
Max. lengte (mm)2500
Toplaag1 zijde
Type Trespa® Izeon®
Type toplaagEBC laklaag
UitstralingMat
VariantTrespa® Izeon® Crème

Toepassingen

 • Gevelbekleding
 • Boeidelen
 • Douchecabines
 • Luifels
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Trespa® Izeon® platen op maat online bestellen

Trespa® is hét merk voor kunststof HPL-platen van uitstekende kwaliteit. HPL-platen zijn glad, oersterk en beschikbaar in vele kleuren en afwerkingen. Trespa® en andere HPL-platen zijn bedoeld voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook prima binnenshuis gebruikt worden. Trespa® Izeon® is de variant die beschikbaar is in diverse RAL-basiskleuren. Trespa® Izeon® is voor gebruik buitenshuis ideaal voor onder andere gevelafwerkingen, boeidelen (dakranden) en dakkapellen.

Trespa® Izeon®: wat is het?

Trespa platen zijn kras- en stootvast en beschermd tegen zonlicht en vocht. Ideaal dus voor buitentoepassingen. De levensduur van Trespa platen is 30 jaar en vergt bijna geen onderhoud. De platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Deze kernlaag is daarna voorzien van een beschermende toplaag aan de boven- en onderkant. De kern van Trespa® bestaat uit een donkere laag, de toplagen zijn afgewerkt met een specifieke (RAL) kleur.

Beschikbare diktes Trespa® Izeon® crème

Trespa crème heeft een standaard dikte van 6 mm.

Bewerken van Trespa® Izeon®

Trespa® is wat lastiger te bewerken dan de doorsnee houten plaatmaterialen. Trespa® met een handzaag op maat zagen raden we sterk af. Het kan het beste met een decoupeerzaag of een cirkelzaag bewerkt worden. Het is daarom extra handig dat wij het voor jou nauwkeurig op maat zagen! Trespa® is vast te zetten met speciale Trespa® schroeven of met lijm, bijvoorbeeld paneltack. Bij het lijmen van Trespa® is schuren en voorbehandelen met primer voor paneltack wel nodig.

Specifieke toepassingen van Trespa® Izeon®

Trespa kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden, perfect als je een plaat nodig hebt die tegen weersinvloeden bestand moet zijn. Voorbeelden zijn: boeidelen, gevelplaten en windveren. Het is enkel geschikt voor decoratieve toepassingen.

Alternatieven voor Trespa® Izeon®

Is Trespa® toch niet het juiste plaatmateriaal? Voor plaatmateriaal geschikt voor constructieve doeleinden, is multiplex okoumé de betere keuze. Een ander makkelijk toe te passen plaatmateriaal voor buiten is MDF tricoya. Of bekijk de andere beschikbare Trespa® platen:

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen met HPL Gevelplaten maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet