Thuiswinkel Waarborg

Een vensterbank van steigerhout maken

Een vensterbank van steigerhout maken is weer eens iets anders. In veel woningen zijn de vensterbanken gemaakt van steen, kunststof of van plaatmateriaal met een kunststof toplaag. Vensterbanken bepalen de sfeer rondom het raam voor een aardig deel. Het is dan ook logisch dat je wilt zorgen voor een sfeer die goed bij je past. Hou jij van natuurlijk, stoer en robuust? Dan is een vensterbank van steigerhout zeker een goed idee. Je kunt het steigerhout nog bewerken met een gekleurde beits voor de gewenste look. Uiteraard is blanke beits ook mogelijk. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je steigerhout bestellen wat al voor je is gebeitst, scheelt een hoop tijd! Zit de gewenste kleur er niet tussen? Dan kun je ook onbehandeld steigerhout kopen en zelf met de gewenste beits aan de slag gaan. Geef ons door hoe groot de vensterbank moet worden en wij zagen het steigerhout graag op maat voor je.

Bekijk ons assortiment

Vensterbank van steigerhout of toch een ander materiaal?

De houten vensterbank wordt niet vaak meer gezien in woningen. Vaak zijn deze vervangen door kunststof, stenen of betonnen exemplaren. Zonde, want hout heeft juist een bijzonder sfeervolle uitstraling te bieden. Je kunt zelf de vensterbank vervangen door een vensterbank van steigerhout. Natuurlijk kun je ook een vensterbank maken van een andere soort hout of plaatmateriaal. Ook hiervoor ben je welkom bij OPMAATZAGEN.nl. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken wanneer je een andere houtsoort of plaatmateriaal kiest voor de vensterbank. Vaak zit de verwarming onder de vensterbank en schijnt de zon een paar uur per dag op de vensterbank. Het is daarom belangrijk dat het materiaal dat je wilt gaan gebruiken niet krimpt en uitzet onder invloed van temperatuur. Materialen die snel kromtrekken door vocht of warmte zijn uiteraard ook af te raden. Als je toch een materiaal kiest wat hier gevoelig voor is, is het belangrijk om het materiaal goed af te werken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een beitslaag.

De gewenste vorm van de vensterbank van steigerhout

Ga je een vensterbank van steigerhout maken, dan kun je de vensterbank natuurlijk diverse vormen geven. Standaard is een vensterbank langwerpig en recht, maar wanneer je zelf een vensterbank van steigerhout gaat maken kun je natuurlijk prima van deze standaard afwijken. Zo is het goed mogelijk om de vensterbank wat rond te laten lopen voor een speelser effect wanneer hier de voorkeur naar uit gaat. In alle gevallen is goed om jouw ideale ontwerp uit te tekenen tot een praktische bouwtekening. Wil je er een ronding in hebben, dan kun je aan de hand van de tekening bepalen waar de ronding zich precies moet bevinden om echt in het midden te zitten wanneer de vensterbank eenmaal gemonteerd is. Natuurlijk kun je ook diverse tekeningen online vinden voor het zelf maken van een vensterbank van steigerhout.

Zorg voor de juiste bevestiging van de vensterbank

Het zelf maken van een vensterbank van steigerhout is natuurlijk één ding. Het tweede is het zorgen voor een juiste bevestiging. Kijk hierbij goed naar waar de vensterbank op komt te liggen wanneer er al een basis aanwezig is. Is dit relatief smal en wordt de vensterbank een stuk breder? Controleer dan goed in hoeverre het nodig is om versteviging aan te brengen. Kijk ook goed naar het gewenste gebruik van de vensterbank. Wil je de vensterbank gebruiken om enkel wat lichte objecten op te plaatsen of wil je deze gebruiken om op te zitten, bijvoorbeeld? Het spreekt voor zich dat er een groot verschil in belasting bestaat. Ook bij het bevestigen van de vensterbank van steigerhout moet er rekening mee worden gehouden in hoeverre de vensterbank het betreffende gewicht kan dragen. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen om voor de gewenste stevigheid te zorgen.

Alternatief voor een steigerhouten vensterbank

Steigerhout is een stoer materiaal met een natuurlijke uitstraling, waardoor het een mooi materiaal is om een vensterbank van te banken. Steigerhouten planken zijn echter niet altijd even recht, waardoor een vensterbank van steigerhout krom kan staan. Geen probleem als je dat niet erg vindt, maar mocht je graag een vlakke vensterbank willen kun je beter kiezen voor Timmerpaneel Vuren. Dit materiaal wordt van dezelfde houtsoort gemaakt als steigerhout, maar is veel vlakker.

Vensterbank van steigerhout kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Wil jij zelf een mooie vensterbank op maat maken? Dan kun je het hout voor jouw vensterbank kopen bij OPMAATZAGEN.nl. Wij helpen je graag op weg door het steigerhout op maat te zagen voor je. Dit bespaart jou veel tijd en moeite. Bij ons kun je altijd rekenen op een complete service. Je kunt je bestelling afhalen bij ons filiaal of laten bezorgen op het gewenste adres. Uiteraard informeren wij je graag over de mogelijkheden. Wil jij zelf een vensterbank van steigerhout maken en wil je advies bij het plaatsen van je bestelling? Dan kun je altijd contact opnemen met onze ervaren klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Bestel het steigerhout voor jouw vensterbank op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw planken tot op de millimeter nauwkeurig op maat, zodat jij direct aan de slag kunt!

Bestel jouw steigerhout op maat