• Home
Thuiswinkel Waarborg

Een eettafel van steigerhout maken

Een eettafel van steigerhout is natuurlijk erg mooi. Of de eethoek nu in de woonkamer of in de keuken staat; deze maakt altijd een geweldige indruk wanneer je een eettafel van steigerhout hebt. Deze kun je uiteraard kopen bij een meubelzaak, maar dan ben je al snel heel wat geld kwijt. Steigerhouten meubelen zijn een aanhoudende trend, waardoor de prijzen de laatste jaren omhoog zijn geschoten. Wil je voordelig uit zijn en toch genieten van een mooie eettafel van steigerhout? Dan kun je de steigerhouten eettafel natuurlijk ook prima zelf maken! Hiervoor kun je het hout bestellen bij OPMAATZAGEN.nl. Wij zagen het steigerhout direct voor je op maat, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt.

Zelf een mooie eettafel van steigerhout maken

Steigerhout is prachtig hout en ideaal om te gebruiken wanneer je houdt van opvallende, mooie en duurzame meubelstukken. Je kunt natuurlijk niet alleen zelf een eettafel van steigerhout maken, maar je kunt makkelijk al je meubelen van steigerhout maken. Het hout is goed te bewerken, waardoor je er fijn mee wer kt. Wil je zelf een mooie eettafel van steigerhout maken, dan is het wel belangrijk dat je start met een plan. Je kunt zelf een bouwtekening maken, maar deze zijn natuurlijk ook online te vinden. Heb je een goede tekening gemaakt of gevonden? Dan kun je bij ons je steigerhout bestellen en starten met het maken van je zelfgemaakte eettafel van steigerhout.

Steigerhout combineren met andere materialen

Een eettafel van steigerhout maken wordt vaak gedaan in combinatie met andere materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een tafelblad maken van steigerhout en de poten maken van een ander materiaal, bijvoorbeeld een andere houtsoort of metaal. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een eettafel van steigerhout te maken met poten van aluminium, kunststof of rvs. Dit is maar net wat voor uitstraling je wilt realiseren en welke combinatie het best past bij je bestaande interieur of bijvoorbeeld bij de stoelen die je al hebt.

Is zelf een eettafel van steigerhout maken moeilijk?

Ga je voor het eerst zelf een meubelstuk maken en kies je voor een eettafel? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten. Kies je voor een eettafel van steigerhout met vier rechte poten onder een relatief standaard tafelblad van steigerhout? Dan is dit een vrij eenvoudig project. Wil je de poten schuin onder de tafel zetten, bijvoorbeeld gekruist met elkaar? Dan zal je zelf nog wat complexer zaagwerk moeten verrichten, tenzij je natuurlijk een set schuine of gekruiste poten koopt. Het zelf maken van een eettafel van steigerhout hoeft niet lastig te zijn, maar wordt natuurlijk wel moeilijker naarmate je voor een moeilijker design kiest. Hier kun je rekening mee houden bij het maken van een keuze uit bouwtekeningen of bij het schetsen van je eigen ontwerp.

De eettafel van steigerhout lange tijd mooi houden

Is het je gelukt om een mooie eettafel van steigerhout te maken en wil je er in de toekomst lekker aan gaan dineren, spelletjes aan spelen met familie of borrelen met vrienden? Dan wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk aan een mooie tafel zitten. Wanneer er iets op gemorst wordt, dan wil je niet direct met een blijvende vlek in het hout zitten. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je eettafel van steigerhout lange tijd mooi te houden. Hiervoor kun je de tafel behandelen met beits. Bij OPMAATZAGEN.nl heb je de mogelijkheid om deze beits direct mee te bestellen met het steigerhout. Je hebt dan de zekerheid van een hoge kwaliteit. Wij bieden beits in diverse kleuren aan, waaronder uiteraard ook transparant, zodat je de eettafel van steigerhout makkelijk een kleur geeft die goed bij je past. Deze beits beschermt het materiaal tegen vocht (dus ook kringen) en zorgt ervoor dat het materiaal minder snel kromtrekt.

Bestel eenvoudig je eettafel van steigerhout online

Ga jij aan de slag om je eigen eettafel te maken van steigerhout? Koop dan het hout voor je eettafel van steigerhout online bij OPMAATZAGEN.nl. Geef ons door welke afmetingen je nodig hebt en wij zagen het steigerhout voor je op maat. Zo bespaar jij jezelf de tijd en de moeite van al het zaagwerk. Je kunt je bestelling bij ons filiaal op komen halen, maar het is ook mogelijk om je order te laten bezorgen. Wil je een eettafel van steigerhout maken, maar wil je eerst een persoonlijk advies over steigerhout? Dan kun je natuurlijk vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Wij informeren en adviseren je graag.