Zelf een bed van steigerhout maken

Een bed van steigerhout maken is natuurlijk een fantastisch idee. Veel mensen willen genieten van de mooie, robuuste uitstraling van steigerhout in de slaapkamer, maar komen er in een meubelzaak al snel achter dat de prijzen behoorlijk hoog liggen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat steigerhout op dit moment bijzonder populair is. De populariteit van de look drijft de prijzen van kant en klare steigerhouten meubelen omhoog. Dit geldt niet voor steigerhout als materiaal om zelf mee te werken. Je kunt heel voordelig steigerhout kopen om zelf een steigerhouten bed te maken. Je kunt zo makkelijk honderden euro’s besparen en je kunt ook nog jarenlang met trots genieten van een bed dat je zelf hebt gemaakt. Wil jij een mooi bed van steigerhout maken? Bestel dan je materiaal voordelig bij OPMAATZAGEN.nl.

Bestel onderdelen voor jouw bed van steigerhout van de hoogste kwaliteit

OPMAATZAGEN.nl biedt een zeer veelzijdig assortiment hout, waaronder ook steigerhout. Alle producten die je binnen onze webwinkel aantreft zijn nauwkeurig geselecteerd op basis van duurzaamheid en kwaliteit. Wanneer je bij ons je bed steigerhout koopt, dan ben je zeker van een optimale betrouwbaarheid en een kwaliteit die zorgt voor een lange levensduur. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij jarenlang kunt genieten van je zelfgemaakte projecten, ook wanneer je een bed van steigerhout gaat maken. Naast een hoge kwaliteit bieden wij je ook een uitstekende service. Zo kunnen wij de steigerhouten balken voor je op maat zagen, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt. Dit bespaart je veel tijd en moeite. Geef ons tijdens het bestelproces de gewenste afmetingen door en wij regelen het voor je!

Wat voor bed van steigerhout wil je gaan maken?

Het is belangrijk om eerst goed te bedenken wat voor soort bed je wilt gaan maken. Ga je voor een standaard eenpersoons of tweepersoonsbed? Dan kies je voor een andere aanpak dan wanneer je een kinderbed gaat maken. Waarom? Dit heeft meerdere redenen. Een heel belangrijke reden is wel dat een kind vaak snel uit het bed gegroeid is. Hierdoor heeft een eenvoudig ontwerp vaak de voorkeur. Binnen relatief korte tijd kun je een groter bed maken voor het opgroeiende kind. Daarnaast is het voor kinderen toch ook wel belangrijk dat het bed ook leuk is en misschien wel diverse extra’s heeft, zoals een praktische opberglade onder het bed. Dit kan ervoor zorgen dat je toch uitwijkt naar een wat moeilijker ontwerp voor het kinderbed. Natuurlijk heb je ook de keuze uit veel ontwerpen wanneer je een bed van steigerhout wilt maken in een standaard eenpersoons of tweepersoons maat.

Zelf je nieuwe steigerhouten bed ontwerpen

Heb je een heel duidelijk idee over hoe jouw steigerhouten bed eruit moet komen te zien? Pak dan een stuk papier en een potlood en begin met schetsen. Zet je idee op papier en kijk er eens goed naar. Is het inderdaad wel mogelijk om het bed zo te maken zoals jij het in gedachten had, of zie je nu ineens obstakels nu je het ontwerp daadwerkelijk voor je hebt? Je kunt hier en daar nog bijschaven en zaken aanpassen om alles kloppend te maken. Uiteraard is het belangrijk om alle maten ook goed weer te geven. Het is soms fijn dat je je niet hoeft te houden aan standaardmaten. Een standaard tweepersoonsbed heeft een lengte van 200 centimeter. Wanneer je zelf 204 centimeter lang bent, bijvoorbeeld, dan is het heel prettig als je het bed gewoon een stuk langer kunt maken.

Let wel op matrasmaten bij het maken van een bed van steigerhout

Je kunt zelf bepalen hoe lang en hoe breed je het bed van steigerhout maakt, maar als je een matras wilt kopen in een winkel is het wel belangrijk om goed te kijken naar welke maten er mogelijk zijn. Er zijn bijvoorbeeld extra lange matrassen beschikbaar met een lengte van 210 of 220 centimeter. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om een matras op maat te laten maken. Dan moet je uiteraard wel rekening houden met extra kosten. Je kunt je eigen steigerhouten bed zo duur maken, of zo goedkoop houden, als je zelf wilt. Wanneer je het hout voor je steigerhouten bed bij OPMAATZAGEN.nl koopt, dan weet je in elk geval zeker dat je voordelig uit bent. Dat is in elk geval al één belangrijke factor waar je een mooi bedrag op kunt besparen ten opzichte van een steigerhouten bed in de winkel!

Een goede bouwtekening gebruiken

Veel mensen vinden het erg lastig om zelf een bouwtekening te maken. Dit is ook niet eenvoudig, zeker niet wanneer je het nooit eerder gedaan hebt. Natuurlijk is het een kwestie van leren en oefenen, maar hier heb je voor je bed van steigerhout mogelijk de tijd of het geduld niet voor. Gelukkig zijn er dan ook nog andere mogelijkheden. Zeker online zijn er namelijk tal van bouwtekeningen voor bedden te vinden. Zoek eenvoudig naar een bouwtekening voor een bed in een model dat bij je past. Komt een bed heel dicht bij wat jij echt wilt, maar wil je wel kleine wijzigingen maken? Dan kun je deze aanpassingen vaak prima zelf doorvoeren in de bouwtekening. Zo heb je altijd een bouwtekening in handen voor een bed van steigerhout dat echt goed bij je past.

Voordelig steigerhout bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

OPMAATZAGEN.nl heeft een mooi assortiment steigerhout voor je klaarstaan. Je kunt niet alleen steigerhout bij ons kopen in diverse uitvoeringen, maar je kunt direct ook de nodige beits mee bestellen als je dat wilt. Bestel je steigerhout eenvoudig online en geef ons de gewenste afmetingen door. Wij zagen het steigerhout tot op de millimeter nauwkeurig voor je, zodat jij direct verder kunt met het maken van je bed! Als je wilt kunnen we jouw bestelling bezorgen op het gewenste adres. Kom je het liever bij ons filiaal ophalen? Dan is dat ook geen probleem. Wij zetten het op maat gezaagde steigerhout voor je bed dan graag voor je klaar. Wil je een bed van steigerhout maken en heb je vragen over het assortiment steigerhout van OPMAATZAGEN.nl? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Bestel steigerhout op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Zo ben jij verzekerd van de juiste planken voor jouw steigerhouten bed.

Bestel steigerhout op maat voor jouw bed!