• Klustips
Thuiswinkel Waarborg

DIY: Maak je eigen wandplank van Underlayment Fins Vuren

Doe-het-zelf: Maak je eigen wandplank van Underlayment Fins Vuren. Wij zagen alle onderdelen op maat, zodat jij direct kunt starten met de opbouw van de klus! We hebben er een handige DIY artikel over gemaakt zodat jij binnen een handomdraai jouw eigen gemaakte wandplank van in huis hebt staan. Veel plezier met klussen!

 

Afmetingen zijn: 80,0 x 180,0 cm

Deze multifunctionele wandplank nodigt je uit om de héle dag in de spiegel te kijken. Maak deze plank eenvoudig zelf en presenteer je mooiste accessoires met trots. Creëer je eigen wisselende tentoonstelling of zet al je praktische benodigdheden op de plankjes, zodat je nooit misgrijpt. Wij hebben het materiaal alvast tot op de mm nauwkeurig voor je gezaagd. Aan jou de taak om de planken aan elkaar te bevestigen. Ook de plankdragers worden meegeleverd en monteer je makkelijk! Wie ga jij blij maken met deze mooie wandplank? Lees snel verder.

Stap 1

Leg al je materiaal en gereedschap klaar voor gebruik. Dit kost vooraf wat meer tijd, maar het helpt enorm als alles binnen handbereik is tijdens de klus.

Stap 2

Leg de grote wandplank van 18,0 x 180,0 cm op je werktafel. Meet op waar je de plankjes en de spiegel wilt bevestigen. Zie ons ontwerp als voorbeeld, maar je kan natuurlijk ook een andere indeling maken. Teken dit af, zowel op de voor- als achterzijde van de wandplank. Het is handig om hier even assistentie bij te vragen.

Stap 3

Breng de houtlijm aan op de korte kanten van de plankdragers en bevestig ze. De afgeschuinde rand van de plankdrager wijst naar beneden. Leg de wandplank neer en laat drogen (op de verpakking van de lijm zie je hoe lang de droogtijd is). Eventueel te veel aan houtlijm kun je gemakkelijk weghalen met een vochtige doek.

Stap 4

Schroef vervolgens de 6 plankdragers én het haakje vanaf de achterzijde van de wandplank vast voor extra stevigheid. Het is handig om hier even assistentie bij te vragen. Vergeet niet om de gaten voor te boren, zodat het hout niet gaat splijten. Dit is extra belangrijk als je in de kopse kant van multiplex gaat schroeven. Bevestig twee schroeven aan de voorzijde van de wandplank om de spiegel aan op te hangen.

Stap 5

Gebruik schuurpapier met een fijne korrel (maximaal 180) om de potloodstrepen die in zicht zijn eventueel weg te werken.

Stap 6

Breng houtlijm aan, aan de bovenkant van de plankdragers en leg de plank er bovenop. De plankjes kun je vastschroeven voor extra stevigheid, maar dit hoeft niet.

Stap 7: Klaar!

Tijd om te genieten van het eindresultaat! Kijk eens in de spiegel en geef jezelf een schouderklopje… Je hebt het toch maar in elkaar geklust!

Wil jij deze wandplank maken?

Wandplank van underlayment bestellen

Direct bestellen? We hebben alle onderdelen alvast voor je klaargezet in het winkelmandje zodat jij zo snel mogelijk met jouw wandplank aan de gang kan! Let op: accessoires zijn nog niet toegevoegd.
Bestel alle onderdelen op maat

Succes en veel plezier met klussen?‍♀️.

Deel je je resultaat met ons? Wij zijn erg benieuwd!