Thuiswinkel Waarborg

Maak je eigen kastje voor de kattenbak

Heb jij een kat? En is de kattenbak ook zo’n doorn in het oog in jouw interieur? Wij hebben een oplossing bedacht! Verstop de kattenbak in een leuk kastje, zodat je kat rustig zijn behoefte kan doen en jij daar niet zoveel last van hebt. Hoe je dat doet? Lees het hier stap voor stap.

Zo doe je het handig zelf:

Al het materiaal hebben wij alvast op de mm nauwkeurig gezaagd. Aan jou de taak om de planken aan elkaar te bevestigen. Dit doe je als volgt:

Stap 1:

Leg al je materiaal en gereedschap klaar voor gebruik. Dit kost vooraf wat meer tijd, maar het helpt enorm als alles binnen handbereik is tijdens de klus.

Stap 2:

Begin met de onderkant en de zijkant van het kastje. Bevestig de zijkant op de onderkant met de hoekjes en zorg ervoor dat de hoekjes ver genoeg naar binnen vallen om voldoende ruimte te geven aan de deurtjes en de achterwand.

Stap 3:

Bevestig daarna de achterwand, bovenkant en het tussenwandje op dezelfde manier. Houd rekening met de plaats van de stoelhoek op de achterwand: zorg ervoor dat deze niet buiten het tussenwandje te zien is.

Stap 4:

Bevestig de deurtjes met het pianoscharnier. Zaag eerst het scharnier met een ijzerzaag op maat en bevestig het scharnier vervolgens aan de kopse kant van het deurtje. Het is heel belangrijk om de schroefgaatjes voor te boren in de kopse kant van het plankje! Anders gaat het materiaal splijten. Daarna kun je het scharnier vastschroeven aan het kastje. Om ervoor te zorgen dat de deurtjes dicht blijven zitten schroef je de magneetsnapper aan de binnenkant van het kastje, en het metalen plaatje op de deurtjes.

Stap 5:

Bevestig de deurknopjes op de deurtjes. Potloodlijntjes van het aftekenen kun je gemakkelijk weg schuren.

Stap 6:

Voor de pootjes lijm je de parallellogram-vormpjes op de rechthoekige vormen. Overtollige lijm verwijder je gemakkelijk met een vochtige doek. Schroef ze vervolgens ook nog aan elkaar voor extra stevigheid. Vervolgens kun je ze aan de onderkant vastschroeven.

Stap 7:

Als je tapijt op de schuine zijkant wilt bevestigen, snijd deze dan eerst op maat. Om recht te snijden, kun je de plank als geleider voor het mes gebruiken.

Stap 8:

Lijm de schuine zijkant vast met constructielijm. Door de plank vast te tapen kan deze niet verschuiven tijdens het drogen van de lijm. Aan de onderkant kun je voor extra stevigheid nog twee schroefjes gebruiken.

Stap 9:

Als de schuine zijkant is opgedroogd kun je de tape verwijderen en het tapijt erop lijmen. Hiervoor hebben wij ook de constructielijm gebruikt. Ook deze even vast tapen tijdens het drogen!

Stap 10:

Tijd om te genieten van het eindresultaat! Zet de kattenbak achter de deurtjes en je hebt een ‘doorn in het oog’ veranderd naar een eyecatcher in huis!

Materiaalkosten

Klik op de groene knop om vrijblijvend de materiaalkosten te zien.

Ja, ik wil het materiaal bestellen!

 

Zin in volgende klus? Meer inspiratie en klustips vind je op de inspiratiepagina.

Bekijk ons assortiment