• Klustips
Thuiswinkel Waarborg

Een bureaublad op maat laten maken, net als Jenny

Jenny van @huisgeluk heeft bureaubladen op maat laten maken door ons, benieuwd naar het resultaat en hoe je eenvoudig ook zelf een bureaublad op maat kan laten maken? Lees dan deze blog! Fotocredits: Jenny van Huisgeluk

Bekijk ons hele assortiment

Een nieuw kantoor voor Huisgeluk

Jenny heeft voor haar blog Huisgeluk een nieuw kantoor en daar moest natuurlijk een mooie inrichting voor komen! Wij hebben voor haar een aantal bureaubladen op maat mogen zagen van MDF Lakdraag. Deze tafelbladen bestaan uit meerdere stukken MDF en zijn hol vanbinnen. Dit wordt vaker gedaan met het maken van bureaubladen, aangezien het een slimme manier is om een bureaublad te maken van een mooie dikte zonder dat het blad te zwaar wordt. Voor versteviging van het bureaublad worden er binnenin ribben geplaatst. Met de bureaubladen zijn drie mooie werkplekken gecreëerd voor Jenny zelf en nog twee anderen waarmee ze het kantoor deelt. Het is een mooi kantoor geworden toch? Op haar eigen blog heeft ze er nog meer over geschreven.

Een tafelblad van MDF Lakdraag

De bureaubladen voor het nieuwe kantoor zijn gemaakt van MDF Lakdraag. Dit is een variant van MDF die voorzien is van een lakdragende folie. Dat deze folie erop zit betekent dat je het materiaal niet meer hoeft te gronden en je het dus direct kunt schilderen in je favoriete kleur. Dit kan een hoop tijd schelen, zeker als je een bureau van formaat maakt! Jenny heeft haar bureaubladen met een witte lak afgelakt, waardoor het interieur lekker licht en strak blijft.

Bekijk MDF Lakdraag in de webshop

Zelf een bureaublad op maat laten maken

Wil jij net als Jenny een bureaublad op maat laten maken? Dat kan! Wij bieden een aantal mogelijkheden aan waarmee jij een bureaublad op maat kunt laten maken. Je kunt bijvoorbeeld ook plaatmateriaal met een grote dikte maken, die in verschillende vormen op maat gezaagd kunnen worden. Welke manier van een bureaublad op maat maken het beste bij jou past, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. We zullen daarom deze twee manieren kort belichten.

Een bureaublad op maat laten maken

Een bureaublad op maat maken is wat Jenny ook heeft laten doen. Je bestelt dan plaatmateriaal en geeft tijdens het bestelproces aan in welke vorm je het materiaal wilt laten zagen. In dit geval kies je voor een rechthoek met eventueel de randen in verstek. Wij raden aan om een plaat te kiezen van 9 millimeter dik, dit is een populaire dikte voor het maken van een holle plank.

Een bureaublad op maat laten maken uit één dikke plaat

Een bureaublad op maat laten maken uit één dikke plaat of paneel is een tweede mogelijkheid. In plaats van het maken van een bureaublad uit meerdere dunne platen wordt er één plaat op maat gezaagd om als bureaublad te gebruiken. Een voordeel hiervan is dat er meerdere vormen mogelijk zijn waarin jouw bureaublad kan worden gemaakt. Het bureaublad kan bijvoorbeeld schuin lopen of zelfs helemaal rond zijn. Een nadeel is wel dat het bureaublad erg zwaar kan zijn. Een bureaublad uit één dikke plaat is vaak ook wat prijziger, zeker als er gebruik wordt gemaakt van massief hout. Mocht je een bureaublad uit één dikke plaat willen laten maken raden we je aan om een plaat of paneel te kiezen die minimaal 30 millimeter dik is.

Een bureaublad op maat bestellen

Wil jij een bureaublad op maat bestellen? Dan ben bij OPMAATZAGEN.nl op de juiste plek! Zoals je hebt kunnen lezen maken wij bureaubladen op verschillende manieren op maat. Als je de manier hebt gekozen die het beste bij jouw wensen past kun je het plaatmateriaal bestellen waar je jouw bureau van wilt laten maken. Tijdens het bestellen voer je heel eenvoudig de juiste dikte en vorm van jouw tafelblad in. Heb je jouw bestelling voltooid? Dan gaan we direct voor je aan de slag. Als alles is gezaagd kunnen we jouw bureaublad bij jou thuis bezorgen, maar je kunt het ook ophalen bij onze zagerij in Veenendaal. Heb je nog vragen of twijfel je nog? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Neem contact met ons op

Bestel het plaatmateriaal voor jouw bureaublad op maat!