Thuiswinkel Waarborg

DIY Koelkastombouw van MDF zelf maken, Charis doet het voor!

Is jouw koelkast ook een doorn in het oog? Maak hem deel van je keuken door een strakke ombouw om je koelkast te monteren in de kleur van je keuken. Zo creëer je makkelijk en snel de keuken van je dromen. Wil je weten hoe je dit kan doen? Charis, van het blog Charis de Fauw interior & styling, maakte haar eigen ombouw van MDF. We hebben stap voor stap omschreven hoe ze dit aanpakte. Ze bestelde op maat gezaagde zuilen bij OPMAATZAGEN.nl en had binnen een dag de ombouw helemaal naar haar zin.

Een koelkastombouw zelf maken

Is jouw koelkast ook een doorn in het oog omdat die écht niet bij jouw keuken past? Maak een ombouw in dezelfde kleur als jouw keuken, zoals Charis dit deed. Zo zorg je binnen een handomdraai dat jouw koelkast, ongeacht het formaat en de kleur, binnen jouw keuken past. Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je de onderdelen als bouwpakket. Lees snel verder om erachter te komen wat je nodig hebt, en hoe je de ombouw snel en gemakkelijk kan realiseren.

Wat heb je nodig?

Op maat gezaagd

Benodigdheden

Configureer hier je eigen zuilen in jouw formaat!

DIY; stappenplan voor jouw koelkastombouw

  1. Bestel de zuilen handig op maat bij OPMAATZAGEN.nl. Zie haar boodschappenlijst hieronder.
  2. Voeg verstekken toe om naadloze verbindingen te maken! Lees hier meer over verstek.
  3. Thuis leg je de planken met verstek randen tegen elkaar, zodat je met een beetje lijm ertussen de platen gemakkelijk op hun plek vast kan zetten. Laat dit geheel drogen (afhankelijk van de lijm een half uur tot een uur) en lijm de ‘deksel’ erop.
  4. Schuur vervolgens met een schuurpapiertje de randen, deze kunnen erg scherp zijn!
  5. En dan is de basis van je zuil klaar. Mogelijk moet je de kieren nog iets bij plamuren, en dan kan de eerste laklaag erop. Zo past de ombouw zeker weten bij jouw keuken.

Charis de Fauw; Interior & styling

Charis, de blogster achter Charis de Fauw, interior & styling, is een actieve blogster en gek op interieur. Op haar instagram en blog neemt ze andere mee in de afbouw van haar huis. De stoere en industriële stijl van haar man, en de warme lichte tinten met natuurlijke materialen waar Charis haar voorkeur naar uitgaat worden gecombineerd. Lees je met haar mee?

Ga naar het blog van Charis