Afspraak maken
Heb jij nog een aantal vragen over het schetsen, het ontwerp, de houtsoorten, montage of heb jij een andere vraag over jouw te realiseren vakkenkast? Maak dan een video- of belafspraak met een van onze vakkenkastadviseurs. Op deze manier krijg je het snelste antwoord op al jouw vragen.
Veelgestelde vragen
Tot op heden hebben we geen inmeetservice.
Ja, die hebben we! Wanneer je een meubel configureert kan je in de laatste stap aangeven of je het meubel gemonteerd wilt hebben. De kosten hiervoor zijn 395,- euro incl. BTW.
Met c.a. 15 werkdagen na het goedkeuren van de digitale werktekening nemen contact op en spreken we gezamenlijk een datum en tijdstip af. Afhankelijk van de grootte van je kast hebben we 2 tot 4 uur nodig. Bij gespoten meubels is montage altijd verplicht.
Dan adviseren we om voor een alternatieve houtsoort te kiezen. Valt een gespoten meubel boven je budget? Ga dan voor een meubel gerealiseerd van gemelamineerd plaatmateriaal. De meest budgetvriendelijke optie is MDF Blank.
Zorg ervoor dat de hoogte van vloer tot aan plafond op meerdere plekken over de breedte van het meubel meet. Houd 1,0 cm speling op het punt waar de hoogte het kleinste is. Onze tip: Ga voor stelpoten!
We hebben diverse opties. Ga voor een gespoten meubel wanneer je het meubel in een specifieke RAL kleur gespoten wilt hebben. Ook realiseren we meubels van populaire meubelpaneel kleuren en structuren.
Wanneer je huis erg scheef is, kun je kiezen voor stelpoten. Ook bij kasten breder dan 300,0 cm zijn stelpoten aan te raden. Deze kunststof poten worden op de onderkant van de onderste ligger geschroefd en deze kun je zelf omhoog en omlaag draaien. Ze kunnen van 8,0 tot 12,0 cm hoog gedraaid worden en de plint die erbij wordt geleverd is standaard 10,0 cm hoog.
Op de plint zijn clips bevestigd, die je heel gemakkelijk om de stelpoten heen klikt. Deze plint valt, vergeleken met de onderste ligger, 2,0 cm naar binnen. Als je dit een mooie toevoeging vindt, maar je huis is niet scheef, dan kun je hier natuurlijk ook voor kiezen!
Bij een ontwerp waar verschil zit in de diepte van de kast, houd dan de diepste maat aan voor het berekenen van de prijs en het invullen van de bestelling.
Als je voor stelpoten hebt gekozen (omdat bijvoorbeeld je huis scheef is, je meubel breder is dan 300,0 cm of omdat je dat mooi vindt) dan komt daar automatisch een plint bij. Deze plint bevestig je gemakkelijk met clips om de stelpoten, zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Als de kast tussen twee muren komt te staan dan kies je voor ‘plint alleen aan voorzijde’. Anders kies je voor ‘plint rondom’.
Bij de optie ‘plint tussen staanders’, staan de buitenste twee staanders op de grond en is de plint aan de onderste ligger bevestigd. Omdat je hier geen rekening hoeft te houden met de stelpoten, kun je zelf de hoogte van de plint bepalen. Ons advies is om de onderste ligger niet breder dan 150 cm te maken, omdat deze niet op de grond rust en daarom kan gaan doorbuigen.
Een vakkenkast wordt opgebouwd uit staanders en liggers. De staanders zijn de rechtopstaande planken en de liggers zijn de liggende planken, die samen de vakkenkast vormen. Deze staanders en liggers zijn holle planken van minimaal 4,0 cm dik.
Een legplank is bedoeld voor achter een deurtje. Deze is van 18 mm of 22 mm dik materiaal gemaakt en is een enkele plank die op metalen plankdragers ligt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een legplank in een open vak te plaatsen, maar dan zie je wel de plankdragers zitten aan de onderkant.