• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Vormen

Ga voor gemak!
Ga jij ook voor gemak bij het maken van je volgende klus? Laat het materiaal op maat zagen, in elke vorm die je nodig hebt. Niets is ons te gek. We gebruiken professionele, computergestuurde apparatuur, waarmee we het materiaal tot op de millimeter nauwkeurig zagen. Zo hoef je zelf alleen nog maar te focussen op het monteren en afwerken. Dat is écht handig!

Benieuwd naar alle vormen die wij voor je kunnen zagen? Bekijk hier alle vormen, of ga naar de pagina van het product zelf en bekijk de vormen en afwerkingen beschikbaar per plaat. Bekijk alle plaatmaterialen.

Rechthoek (gezaagd)

Een rechthoek heeft twee lengtes met dezelfde maat en twee breedtes met dezelfde maat. In het bestelproces geef je de afmeting van de lengte en van de breedte aan.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Vierkant

Een vierkant heeft vier gelijke zijden. In het bestelproces geef je daarom maar één afmeting aan.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Cirkel

Heb je zelf wel eens een cirkel gezaagd? Dan heb je dit waarschijnlijk gedaan met behulp van een gat in het midden. Bestel je bij OPMAATZAGEN.nl? Dan ontvang je jouw cirkel helemaal gaaf, zonder gat in het midden! Bij het bestelproces geef je aan wat de diameter moet zijn. De diameter is de volledige breedte van de cirkel. Verwar dit niet met de straal, de straal meet je vanuit het middelpunt naar de buitenrand en is altijd exact de helft van de diameter.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Halve cirkel

Als we cirkels kunnen zagen, dan kunnen we natuurlijk ook halve cirkels zagen. Net zoals bij de hele cirkel geef je hiervoor in het bestelproces de afmeting van de diameter weer. Dit zal dan de afmeting zijn van de rechte kant van de cirkel. Bestel bijvoorbeeld 2 halve cirkels wanneer je op zoek bent naar een groot, rond tafelblad. Dat is écht handig!


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Ovaal

Als je plaatmateriaal in de vorm van een ovaal wilt laten zagen hoef je alleen maar de gewenste lengte en breedte van de plaat door te geven, de rest berekenen wij voor je. Heb je gekozen voor een plaatmateriaal met een houtnerf? Dan zal deze nerf altijd lopen in de richting van de ingevoerde lengtemaat.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Rechthoek met 2 afgeronde hoeken

Bij een rechthoek met twee afgeronde hoeken, blijven de andere twee hoeken recht. De radius geeft aan tot waar de hoek afgerond wordt. Dit is voor alle hoeken dezelfde radius. Wil je verschillende hoeken met een verschillende radius? Stuur ons dan een mail.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Rechthoek met 4 afgeronde hoeken

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je de hoeken van jouw plaat laten afronden. Bij de radius geef je aan tot waar de hoek afgerond mag worden. Dit is voor alle hoeken dezelfde radius. Wil je hierin verschil aanbrengen? Stuur ons dan een mail.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Rechthoek met 2 afgeschuinde hoeken

Bij een rechthoek met twee afgeschuinde hoeken, blijven de andere twee hoeken recht. Bij de diepte geef je aan tot waar de hoek afgeschuind mag worden. Elke hoek wordt op dezelfde diepte afgeschuind. Wil je hierin verschil? Stuur ons dan een mail.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Rechthoek met 4 afgeschuinde hoeken

Bij het afschuinen van hoeken maken we eigenlijk van één rechte hoek, twee hoeken. Bij de diepte geef je aan tot waar de hoek afgeschuind mag worden. Elke hoek wordt op dezelfde diepte afgeschuind. Wil je hierin verschil? Stuur ons dan een mail.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Driehoek

Voor een driehoek geef je tijdens het bestellen aan wat de hoogte is, en de lengte van de basis, opgesplitst in lengte 1 en lengte 2. Lengte 1 geeft de afmeting aan van de basis, tot de plek waar de driehoek zijn hoogste punt bereikt. Lengte 2 meet vanaf dat punt tot de rechter hoek.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Rechthoek met afgeschuinde lange kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Om deze te bestellen, vul je in het bestelproces drie afmetingen in: de lange zijde van de plaat is de basis van de rechthoek. Korte zijde 1 en korte zijde 2 zijn hierin verschillend van elkaar.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Rechthoek met afgeschuinde korte kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Om deze te bestellen, vul je in het bestelproces drie afmetingen in: de korte zijde is de basis van de rechthoek. Lange zijde 1 en lange zijde 2 zijn hierin verschillend van elkaar.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Rechthoekige Driehoek

Een rechthoekige driehoek heeft één haakse hoek (45 graden). In het bestelproces geef je de afmeting aan van de lange zijde van de rechte hoek, dit noemen we de basis. De hoogte geeft de afmeting van de andere zijde van de rechte hoek aan.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Symmetrische Driehoek

Een symmetrische driehoek bestaat uit 3 zijden met dezelfde afmetingen. In het bestelproces geef je daarom de afmeting van de basis aan, en de afmeting van de hoogte.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Trapezium

Een trapezium is aan een lengte langer dan aan de tegenoverliggende lengte. In het bestelproces geef je aan wat de afmetingen van deze twee lengtes zijn, plus de breedte.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Parallellogram

Een parallellogram is een vierhoek, maar zonder rechte hoeken. De twee tegenoverliggende zijden, zijn hierbij evenwijdig aan elkaar. Om de afmeting van het parallellogram aan te geven in het bestelproces hebben wij 3 maten nodig. Lengte 1 geeft de lengte aan waarvan de hoek ‘overhangt’ tot de basis van het parallellogram. Lengte 2 is de afmeting van de basis en de breedte geeft aan wat de afmeting van hoogte is.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Zeshoek

Een zeshoek is een vorm met gelijke zijdes. Bij ons geef je de diameter aan en wij berekenen de lengtes van de zijdes voor je.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Kubus (1 kant open) - flatpack

Een kubus is een vierkant in 3D vorm. Je hoeft maar één maat op te geven tijdens het bestellen, deze maat geeft de uiteindelijke lengte, breedte én diepte van de kubus aan. Wij berekenen alle verstekken voor en leveren alle onderdelen los. Hij hoeft enkel nog in elkaar gelijmd te worden. Een kubus met 1 open kant is aan één zijde open.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Kubus (dicht) - flatpack

Een kubus is een vierkant in 3D vorm. Je hoeft maar één maat op te geven tijdens het bestellen, deze maat geeft de uiteindelijke lengte, breedte én diepte van de kubus aan. Wij berekenen alle verstekken voor en leveren alle onderdelen los. Hij hoeft enkel nog in elkaar gelijmd te worden.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Zuil (dicht) - flatpack

Een zuil is een rechthoek in 3D vorm en kun je heel goed gebruiken als bijzettafel of bijvoorbeeld een voetstuk. Wij berekenen alle verstekken op basis van de door jou aangegeven formaten. Het hoeft enkel nog in elkaar gelijmd te worden.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Zuil (onderkant open) - flatpack

Wil je de onderkant van de zuil open houden? Dat kan wanneer je deze vorm kiest! Hierdoor kan de zuil mogelijk beter blijven staan op een oneffen ondergrond of gebruikt worden als bak. Een zuil is een rechthoek in 3D vorm en kun je heel goed gebruiken als bijzettafel of bijvoorbeeld een voetstuk. Wij berekenen alle verstekken op basis van de door jou aangegeven formaten. Het hoeft enkel nog in elkaar gelijmd te worden.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen
Hele balk/lat

De titel zegt het al. Een hele balk of lat welke op de aangegeven lengte geleverd wordt. Deze balken worden niet op maat gezaagd.


Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen

Hoe bestel je hout in verschillende vormen?
Heel eenvoudig. Tijdens het bestellen wordt gevraagd in welke vorm je het materiaal nodig hebt. Klik de juiste vorm aan en vul daarna de maten in. Van elke zijde kun je apart de maat invullen, zodat er geen verwarring ontstaat. Daarna kun je per zijde kiezen welke afwerkingsoptie je nodig hebt.

Start met bestellen


Staat de vorm of maat die je nodig hebt er niet bij?
Mail ons je wensen, dan gaan we ons best doen om het te maken voor je!

Dat is écht handig
  • Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
  • Vormen: rechthoeken, driehoeken, cirkels, e.d.
  • Afwerkingen: verstek, afschuinen, ABS band, e.d.
  • Vanaf 3 werkdagen bezorgd, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-