Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.

Afwerkingen

Ga voor perfectie!
Ga je bij je klus voor echte perfectie? Laat ons je materiaal dan onder andere in verstek zagen, afronden of de hoeken afschuinen. Hierdoor kun je naadloze verbindingen maken, je hoeken verdiepen of aandikken. Zo creëer je in een handomdraai een aanrechtblad of vensterbank die massief oogt en strak is afgewerkt. Gegarandeerd een schitterend eindresultaat. En bijna niet zelf te doen.

Ben je benieuwd naar alle afwerkingen die wij kunnen realiseren? Bekijk hier alle afwerkingen, of ga naar de pagina van het product zelf en bekijk de vormen en afwerkingen beschikbaar per plaat. Bekijk alle plaatmaterialen.

Randafwerking: Plaatmateriaal in verstek laten zagen

Verstek zagen zorgt voor mooiere, verborgen verbindingen. Bij verstek zagen wordt een haakse verbindingshoek netjes in tweeën verdeeld. Geen haaks op elkaar geplaatste platen meer, maar mooie hoeken. Elke type hout dikker dan 3mm kunnen we voor je in verstek zagen. Waar bouwmarkten alleen “rechttoe-rechtaan” zagen, kunnen wij onder elke gewenste hoek van 1 tot 46 graden zagen. En ook hier geldt: tot op een tiende van een graad nauwkeurig.

Randafwerking: Plaatmateriaal afronden

Om scherpe losstaande randen te voorkomen is het mogelijk om de kopse kanten van je balk, plaat of plank door ons te laten afronden. Kies eenvoudig welke kanten je graag afgerond wilt hebben en met welke radius. Zo zorg je voor een mooie afwerking, zonder dat je deze zelf hoeft na te bewerken.

Randafwerking: Plaatmateriaal afschuinen

Voor een strakke, moderne afwerking kun je ervoor kiezen om de randen te laten afschuinen. In het bestelproces kun je zelf kiezen met welke diameter de kanten mogen worden afgeschuind. Afgeschuinde kanten zorgen voor minder scherpe randen en een afgewerkt aangezicht. Dit wordt ook wel kanten breken genoemd.

Randafwerking: Plaatmateriaal afwerken met een holprofiel

De naam holprofiel zegt het al: het is een holletje dat in het materiaal wordt gefreesd. Het is een afwerking die je kiest voor de uitstraling en de afwerking van het materiaal. Je kan zelf de gewenste diepte van de afwerking aangeven in het bestelproces.

Randafwerking: Plaatmateriaal afwerken met een kwartrond profiel

Een kwartrond profiel (ook wel duivenjager of duveljager genoemd), zorgt voor een sierlijke afwerking van het materiaal. Dit profiel komt vaak voor bij kozijnen, balken en plinten en zorgt voor een mooie en afgewerkte uitstraling van het materiaal. Je kunt zelf de gewenste diepte van de afwerking aangeven in het bestelproces.

Randafwerking: Plaatmateriaal afwerken met een ABS-band

ABS band is een kunststof laag die kan worden aangebracht aan de kopse kanten. Deze laag werkt de kopse kanten van de plaat netjes af en kan ook gemakkelijk overgeschilderd worden. ABS band kan worden aangebracht op geselecteerde plaatmaterialen. De afmetingen die je opgeeft is de uiteindelijke afmeting van je plaat. Met ABS band werk je de kopse kanten netjes af, handig bij bijvoorbeeld spaanplaat. - Helaas kunnen wij ABS band afwerking (tijdelijk) niet aanbieden. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Hoe bestel je hout in verstek of met afgeschuinde kopse kanten?
Als je de maten van de plaat, plank of balk hebt ingevoerd, kun je heel eenvoudig per zijde aangeven welke afwerking je wilt. Wil je één zijde in verstek of juist alle vier de zijden afgerond? Geen probleem.

Start met bestellen


Staat de vorm of maat die je nodig hebt er niet bij?
Mail ons je wensen, dan gaan we ons best doen om het te maken voor je!

Dat is écht handig
  • Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
  • Vormen: rechthoeken, driehoeken, cirkels, e.d.
  • Afwerkingen: verstek, afschuinen, e.d.
  • Vanaf 3 werkdagen bezorgd, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-