Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.

Afwerkingen

Ga voor perfectie!

Laat ons je materiaal dan o.a. in verstek zagen, afronden of vast boor- of deuvelgaten voorboren. Hierdoor kun je naadloze verbindingen maken, je hoeken verdiepen of aandikken. Zo creëer je in een handomdraai een aanrechtblad of vensterbank die massief oogt en strak is afgewerkt. Gegarandeerd een schitterend eindresultaat. En bijna niet zelf te doen.

Ben je benieuwd naar alle afwerkingen die wij kunnen realiseren? Bekijk hieronder alle afwerkingen die mogelijk zijn. Ga naar de productpagina zelf en bekijk de vormen en afwerkingen beschikbaar per plaat. Bekijk alle plaatmaterialen.

Plaatmateriaal in verstek laten zagen

Verstek zagen zorgt voor mooiere, verborgen verbindingen. Bij verstek zagen wordt een haakse verbindingshoek netjes in tweeën verdeeld. Geen haaks op elkaar geplaatste platen meer, maar mooie hoeken. Elke type hout dikker dan 3mm kunnen we voor je in verstek zagen. Waar bouwmarkten alleen “rechttoe-rechtaan” zagen, kunnen wij onder elke gewenste hoek van 1 tot 46 graden zagen. Groter kunnen wij op dit moment helaas niet aanbieden. En ook hier geldt: tot op een tiende van een graad nauwkeurig.

Plaatmateriaal afronden

Om scherpe losstaande randen te voorkomen is het mogelijk om de kopse kanten van je balk, plaat of plank door ons te laten afronden. Kies eenvoudig welke kanten je graag afgerond wilt hebben en met welke radius. Zo zorg je voor een mooie afwerking, zonder dat je deze zelf hoeft na te bewerken.

Plaatmateriaal afschuinen

Voor een strakke, moderne afwerking kun je ervoor kiezen om de randen te laten afschuinen. In het bestelproces kun je zelf kiezen met welke diameter de kanten mogen worden afgeschuind. Afgeschuinde kanten zorgen voor minder scherpe randen en een afgewerkt aangezicht. Dit wordt ook wel kanten breken genoemd.

Plaatmateriaal afwerken met een holprofiel

De naam holprofiel zegt het al: het is een holletje dat in het materiaal wordt gefreesd. Het is een afwerking die je kiest voor de uitstraling en de afwerking van de randen van het plaatmateriaal. Je kan zelf de gewenste diepte van de afwerking aangeven in het bestelproces.

Plaatmateriaal afwerken met een kwartrond profiel

Een kwartrond profiel (ook wel duivenjager of duveljager genoemd), zorgt voor een sierlijke afwerking van de randen van het materiaal. Dit profiel komt vaak voor bij kozijnen, balken en plinten en zorgt voor een mooie en afgewerkte uitstraling van het materiaal. Je kunt zelf de gewenste diepte van de afwerking aangeven in het bestelproces.

Plaatmateriaal met een uitsparing bestellen - Binnenkort beschikbaar!

Wil jij een uitsparing uit het plaatmateriaal gezaagd hebben? Deze functie komt binnenkort online. Tot die tijd vragen we nog even je geduld. Straks kan jij een cirkel of rechthoek uit het plaatmateriaal laten zagen waar jij dat wil. Of je nu een 'L-vorm' of een rond gat uit de plaat gefreesd wil hebben. Wij kunne het voor je realiseren. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje naar onze klantenservice dan sturen we je een update zodra deze functie online staat.

Plaatmateriaal met boor- of deuvelgaten bestellen - Binnenkort beschikbaar!

Wil jij een raster in jouw plaatmateriaal of wil jij jouw plaatmateriaal voor laten boren? Dat is bijna mogelijk! Er zijn diverse diameter mogelijkheden en het boorgat kan door en door geboord worden of tot een bepaalde diepte. We kunnen enkel boorgaten aan de bovenzijde van het materiaal boren. Ga naar het plaatmateriaal en kies onder 'afwerkingen (optioneel)' de optie boorgaten. Houd onze website in de 'gaten'. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje naar onze klantenservice dan sturen we je een mail zodra de functie online staat.

Plaatmateriaal met scharniergaten bestellen - Binnenkort beschikbaar!

Een veel gevraagde functie: Kunnen jullie ook scharniergaten voorboren. Wij hebben jullie gehoord! Deze functie komt binnenkort online. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje naar onze klantenservice dan sturen we je een update zodra deze functie online staat.

Plaatmateriaal afwerken met een ABS-band - Tijdelijk niet beschikbaar

ABS band is een kunststof laag die kan worden aangebracht aan de kopse kanten. Deze laag werkt de kopse kanten van de plaat netjes af en kan ook gemakkelijk overgeschilderd worden. ABS band kan worden aangebracht op geselecteerde plaatmaterialen. De afmetingen die je opgeeft is de uiteindelijke afmeting van je plaat. Met ABS band werk je de kopse kanten netjes af, handig bij bijvoorbeeld spaanplaat. - Helaas kunnen wij ABS band afwerking (tijdelijk) niet aanbieden. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Hoe bestel je plaatmateriaal met een afwerking?

Dat doe je bij het product zelf. Wanneer je de afmetingen van de plaat, plank of balk hebt ingevoerd, kun je heel eenvoudig in de stap afwerkingen per zijde aangeven welke afwerking je wilt. Zelfs combinaties zijn mogelijk!

Start met bestellen

Staat de vorm of maat die je nodig hebt er niet bij?

Mail ons je wensen, dan gaan we ons best doen om het te maken voor je!

Dat is écht handig
  • Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
  • Vormen: rechthoeken, driehoeken, cirkels, e.d.
  • Afwerkingen: verstek, afschuinen, e.d.
  • Vanaf 3 werkdagen bezorgd, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-