• Home
Thuiswinkel Waarborg

Wandkast van MDF, door Stephan

Stephan is enthousiast over OPMAATZAGEN.nl én trots op de kast die hij met eigen handen heeft gemaakt. En dat snappen we! Zelf een kast maken van MDF kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt of aankunt. Stephan gaat een uitdaging niet uit de weg, zoals je kunt zien! Wij zijn onder de indruk van het resultaat.

Wandkast met ledverlichting

Zoals Stephan zelf zegt: “Ik heb een wand omgetoverd tot een kast met zwevende schappen van 3 meter. In de ruimte daarachter heb ik ledverlichting geplaatst. Mede dankzij jullie zeer nauwkeurige zaagwerk (echt op de millimeter!) en beschikbaarheid van plaatmateriaal tot 3 meter heb ik dit project tot een succes weten te brengen. Misschien kan mijn kast anderen inspireren.”

MDF op maat gezaagd

Deze wandkast is gemaakt van MDF Blank in 9 en 16 mm dikte. Voordat het geschilderd kon worden heeft Stephan het MDF gegrond en de kopse kanten van het materiaal behandeld. Gronden van het materiaal is overbodig bij gebruik van MDF Lakdraag. Hierop is een lakdragende folie geperst die dient als grondlaag. Het schilderen van MDF Lakdraag is eenvoudiger dan MDF Blank, maar dit laatste is wel de goedkopere variant.

Zelf een kast maken

Ben je enthousiast geworden om zelf aan de slag te gaan met een mooi klusproject? Laat je inspireren en ga aan de slag. Begin direct! Je kunt ook een kant-en-klare vakkenkast bestellen bij OPMAATZAGEN.nl. Bekijk de mogelijkheden hier.