• Home
Thuiswinkel Waarborg

STULPR tafelbladen: de belasting en overbrugging van een tafelblad

Wanneer je kiest voor STULPR, dan kies je voor een sterk en stevig tafelblad. In dit blogartikel geven we tips over de belasting en overbrugging van jouw tafelblad en de belasting wanneer je kiest voor een specifieke dikte of onderstel.

STULPR: wat is het?

STULPR = DIY design furniture, oftewel hoogwaardige interieur toepassingen volledig op maat te configureren. In de tafelbladen lijn vind je tafelbladen van hoge kwaliteit, beschikbaar in prachtige kleuren en houtstructuren. Het unieke van dit concept is dat jij de ontwerper bent van jouw design tafel. Jij beslist de vorm, afmetingen, dikte van het blad, toplaag en de randafwerking. Er zijn honderden combinaties die samengesteld kunnen worden, waar wacht je op?

Stel jouw tafelblad samen

HPL backing onder jouw tafelblad

Elk STULPR tafelblad beschikt over een HPL backing. Deze backing bevestigen wij onder het tafelblad voor maximale stevigheid. Door deze backing te plaatsen wordt kromtrekken geminimaliseerd en de stevigheid extra wordt bevorderd, iets wat in onze ogen onmisbaar is bij het samenstellen van jouw design tafelblad!

Wat is de maximale overbrugging van een tafelblad?

De STULPR tafelbladen zijn beschikbaar in twee diktes: 18 mm en 27/28 mm. Wanneer je kiest voor een dikte van 18 mm is de algemene richtlijn om de overbrugging tussen de tafelpoten onder de 120,0 cm te houden. Bij zware belasting is het advies deze kleiner te houden of extra te ondersteunen. Mocht je onderstel stevige ondersteuning bieden door bijvoorbeeld een ijzeren balk tussen de onderlinge poten, dan kun je hier vanaf wijken.

Ontstaat er een grote overbrugging met jouw gewenste tafelpoten, kies dan voor een dik tafelblad. Wanneer je gaat voor een blad met dikte 27/28 mm én je blad groter is dan 200,0 cm, plaatsen wij een stalen koker in het midden van de lengte van het tafelblad. Hierdoor kan het blad net wat meer gewicht dragen dan hetzelfde tafelblad in de 18 mm variant.

Maak afspraak met meubel adviseur

Hoe steviger de poot, hoe steviger de tafel

Uiteindelijk is de tafelpoot cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw tafelblad niet door gaat buigen. Ga je voor een extra groot tafelbad, kies dan een dik blad met extra koken en een stevig onderstel van bijvoorbeeld dik staal. Wij hebben een blog geschreven over diverse soorten tafelpoten, deze vind je hier.

Fijne websites voor tafelpoten:

Vraag meer informatie over de tafelpoot en overbrugging van een blad grootte op bij jouw tafelpoten leverancier.

Hoeveel gewicht kan het tafelblad dragen?

Een vraag die erg vaak wordt gesteld is: ‘hoeveel gewicht kan mijn tafelblad dragen?’ Wij kunnen hier geen specifiek antwoord op geven aangezien dit echt afhankelijk is van het onderstel wat je kiest. De tafelbladen van STULPR zijn erg sterk, maar wanneer je kiest voor de verkeerde poot loop je toch nog een risico op doorzakking. Laat je hier altijd goed over adviseren bij een tafelpoten specialist, zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Bestel jouw tafelblad op maat

Een keuze gemaakt qua vorm, afmeting en dikte? Begin dan nu met het leukste gedeelte: het ontwerpproces. Wij zijn benieuwd voor welk design jij gaat!

Start met ontwerpen