9 toffe kasten die niet anders kunnen dan inspireren

Ben je op zoek naar kast inspiratie? Bekijk dan deze 9 toffe kasten en laat je inspireren. Wij hebben een aantal kasten van onze klanten op een rijtje gezet om jou verder te helpen met je ontwerp. Lees je mee?

9 toffe kasten vol inspiratie

Een kast ontwerpen is een mooie klus, maar kan ook veel tijd kosten. Misschien heb je al een idee over de functie van de kast en waar hij komt te staan, maar weet je nog niet goed hoe je hem er uit wil laten zien. Om je een eindje te helpen hebben wij 9 toffe kasten op een rijtje gezet die allemaal een uniek ontwerp hebben. Genoeg inspiratie dus voor je eigen kast!

De uitgebreide schuifdeurkast van Harm-Jan

De kast van Harm-Jan gaat van wand tot wand. Hierdoor lijkt de kast op te gaan in het interieur. De kamer behoudt hierdoor een rustige uitstraling terwijl er een flinke kast in staat. Harm-Jan heeft in zijn kast speciale verlichting geplaatst, namelijk LED-strips. Deze verlichting zit verborgen achter de randen en verlichten de vakken op een elegante manier. De schuifdeur kun je uiteraard niet vergeten. Deze heeft Harm-Jan er zelf nog op gezet. De schuifdeuren maken de kast een stuk stoerder en verbergen de TV als hij niet gebruikt wordt!

De ombouwkast van Durk

De kast van Durk is ook van wand tot wand, maar overspant ook een deur! Hierdoor is de kast meer een ombouw voor de deur en zorgt het ervoor dat een ruimte waar normaal niet veel mee kan worden gedaan optimaal wordt benut. Zelfs de ruimte boven de deur biedt bij deze kast opslagruimte!

Lees meer over de kast van Durk

Het dressoir van Kathleen

Van ruimte-vullend tot een wat kleiner formaat. Het dressoir van Kathleen is misschien kleiner dan de kasten hierboven, maar niet minder praktisch! Door de ruime gesloten vakken is er genoeg ruimte om verschillende spullen op te bergen en omdat het een dressoir is, kunnen er nog voldoende dingen op de kast worden gezet! Kathleen gebruikt hem bijvoorbeeld als TV-meubel.

Lees meer over het dressoir van Kathleen

De houten kast van Oskar

De meeste kasten worden van MDF of een andere vezelplaat gemaakt. Dit komt doordat je met vezelplaten een heel strak resultaat kunt krijgen. Een natuurlijke uitstraling kan echter ook erg mooi zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de kast van Oskar, een kast van underlayment. Duur de houtstructuur krijgt de kast een robuuste en natuurlijke uitstraling. De houten legplanken brengen de natuurlijke uitstraling nét nog dat stapje verder.

Lees meer over de kast van Oskar

De kastenwand van Michiel en Julia

Hoe maak je optimaal gebruik van een wand, zorg je voor heel veel opbergruimte en maak je ruimte voor je TV? Door een kastenwand met gesloten vakken te ontwerpen! Deze kast van Michiel en Julia is een flinke, maar heeft een rustig uiterlijk dankzij de gesloten vakken. De deurtjes zijn voorzien van een push-to-open systeem, waardoor greepjes niet nodig zijn. Hierdoor blijft het uiterlijk van de kast mooi strak.

Lees meer over de kast van Michiel en Julia

De elegante schuifdeurkast van Rob

De kast van Rob heeft niet alleen een unieke vorm, maar is ook voorzien van mooie houten schuifdeuren. Deze heeft Rob er zelf nog ingezet. Speciaal detail: de schuifdeuren zijn verzonken in de kast, waardoor ze mooi wegvallen! De middelste staanders en liggers zijn daarom ook verzonken. De schuifdeuren passen perfect tussen binnen de kast, een mooi stukje maatwerk!

Lees meer over de kast van Rob

De kleurrijke kasten van Nicole

Het mooie van maatwerk meubels is dat je ze helemaal kunt aanpassen aan je eigen smaak en interieur. Bij de kasten hierboven heb je gezien dat je jouw kast in verschillende wormen en afmetingen kunt laten maken, maar een andere manier om jouw kast naar jouw wens te maken is met kleur! Nicole heeft haar kast een opvallende kleur gegeven. Dit was relatief eenvoudig, omdat ze de kast heeft laten maken van MDF Lakdraag, een materiaal wat niet meer gegrond hoeft te worden.

Lees meer over de kasten van Nicole

De creatieve kast van Mieke

Mieke heeft haar kast eigen gemaakt door hem te ontwerpen met een unieke vorm. Het midden van de kast kun je zelfs zien als een losse kast door het grote hoogteverschil. Een soort dressoir met een extra kast in het midden.

Het ontwerp van Mieke geeft mooie combinatie tussen kastruimte en ruimte om andere dingen te plaatsen. Mieke heeft die ruimte gebruikt om planten te plaatsen, maar jij kunt er natuurlijk van alles neerzetten.

Lees meer over de kast van Mieke

De kast/TV meubel combinatie van Sjors

Niet alleen de vorm, maar ook de indeling geeft ruimte voor creativiteit. Neem deze kast van Sjors bijvoorbeeld. Valt je iets op in de indeling? Hint: kijk naar de verdeling van open en gesloten kasten.

Juist! De gesloten vakken vormen een trap. Tenminste, als je de TV-nis meerekent natuurlijk. Dit is een creatieve manier van de ruimte indelen en geeft de kast een uniek uiterlijk.

Lees meer over de kast van Sjors

Ontwerp jouw eigen kast!

Heb jij al een ontwerp voor jouw kast voor ogen? Teken hem dan uit! Wij hebben gemaakt waarop je dat heel eenvoudig kunt doen. Bedenk waar je kast komt te staan, waar hij van gemaakt moet worden en hoe hij er uit moet zien. Als je het ontwerp af hebt zet je alle specificaties in onze maatwerk configurator, waarna je direct de prijs van je kast kunt zien. Ben je tevreden met het ontwerp? Dan kun je jouw kast direct bestellen. Wij zagen dan alle onderdelen voor jouw kast op maat en bezorgen het bij je thuis als een handig bouwpakket.

Bestel jouw zelf ontworpen kast online!