Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Ons assortiment
Je bent hier: Underlayment Elliottis Pine 12 mm
Maatprijs:
2067,-
per stuk | Incl. BTW

Underlayment Elliottis Pine 12 mm

 • Underlayment Fins Vuren
  Underlayment Fins Vuren
 • Underlayment Elliottis Pine
  Underlayment Elliottis Pine
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Sterk en licht

Underlayment is een constructieplaat die voornamelijk wordt gebruikt als ondervloer. Hieraan heeft het zijn Engelse naam te danken. Maar omdat de plaat zo sterk is, wordt het ook vaak gebruikt voor wanden en daken. Underlayment heeft vochtwerende eigenschappen, waardoor het beter tegen vocht kan dan OSB 3 .

Wat is underlayment precies?

Het underlayment dat we bij OPMAATZAGEN.nl aanbieden heet Elliotis pine. Het is een multiplex dat bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout. De kopse kanten zijn door de laagjes fraai om te zien en worden vaak in het zicht gehouden. Underlayment hoort dus bij de multiplex familie, maar wordt niet zo genoemd omdat het een zeer grove vorm is. Bij het bewerken van underlayment is de kans op splijten aanwezig.

De toepassingen van underlayment

Underlayment is qua constructieplaat vergelijkbaar met OSB, maar het heeft sterkere vochtwerende eigenschappen. Het is daarom geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes. Het heeft een neutrale uitstraling, waardoor het ook wel eens gebruikt wordt voor decoratieve toepassingen zoals meubels en werkbladen. De zichtkwaliteit van Elliotis pine is CP/C. Dit is minder goed dan andere vormen van multiplex. Als je underlayment wilt gebruiken voor zichtwerk kun je beter kiezen voor Underlayment Fins Vuren . Dit materiaal is gemaakt van Fins vuren waardoor het een betere zichtkwaliteit en heeft en ook vlakker is dan underlayment.


Kwaliteitsaanduiding multiplex
AUitgesorteerd en foutvrij. Geen reparaties toegestaan
BKleine onzuiverheden en reparaties toegestaan
SKleine onzuiverheden, reparaties en kleurverschillen zijn toegestaan
BBReparaties door middel van proppen zijn toegestaan
C+ of CPGebreken zijn geplamuurd en uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan
C- of CCFouten zijn toegestaan, gebreken worden niet hersteld

Lees hier meer over de kwaliteit van multiplex


Bereken hier je prijs
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie.Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Plus en minpunten
 • Geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes
 • Dragende functie
 • Sterk en licht plaatmateriaal
 • Door de grove structuur kans op splinteren
 • Niet geschikt voor decoratieve toepassingen
Toepassingen
 • Bekistingen
 • Wanden
 • Vloeren
 • Constructies
Vergelijkbare producten
Maak je project compleet