Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Ons assortiment
Je bent hier: MDF Lakdraag 18 mm
Maatprijs:
2067,-
per stuk | Incl. BTW

MDF Lakdraag 18 mm

Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Gratis op maat gezaagd

MDF lakdraag is aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Door de folie is de zuigende werking van het materiaal sterk verminderd. De folie zit aan beide kanten, zodat het risico van kromtrekken van het materiaal er nauwelijks meer is. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnen die je wilt aflakken. MDF is één van de meest populaire soorten plaatmateriaal. Dat komt doordat het zeer makkelijk te verwerken én ook nog eens betaalbaar is. MDF is te gebruiken voor verschillende projecten binnenshuis, zoals deuren, ombouwen, planken, kasten en andere meubels.

Wat is MDF precies?

MDF valt in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Het materiaal is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden. Dat komt omdat de lakdraagfolie alleen de onder- en bovenkant bedekt, maar geen vochtwerende werking heeft. De kopse kanten vragen nog steeds om extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer.

Verschillende soorten MDF

MDF lakdraag is sterk en heeft een hoge slijtvastheid. Daardoor is het een heel populair materiaal bij het maken van meubels, zoals deuren, linnenkasten of boekenkasten en ombouwen voor bijvoorbeeld leidingwerk of een afzuigkap. Als je het materiaal in een donkere kleur of transparant wilt aflakken, is MDF zwart ook een optie die veel werk bespaart. Als je MDF in een vochtige ruimte zoals een badkamer wilt gebruiken, dan kun je kiezen voor MDF vochtwerend. Voor toepassingen buitenshuis kies je MDF watervast. Als je het materiaal niet wilt aflakken of de bruine kleur van MDF mooi vindt, dan kies je voor MDF blank.

Bereken hier je prijs
Beschikbare vormen en afwerkingen
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie.Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Dit accessoire maakt jouw klus nóg makkelijker!
Eigenschappen
Houtsoort
MDF
Soort
MDF Lakdraag
Dikte
18 mm
Kleur
Wit
Gegrond
Ja
Overschilderbaar
Ja
Geschikt voor buiten
Nee
Merk
Nee
Maximale breedte (cm)
122,0
Plus en minpunten
  • Kras- en stootvast
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Folie vermindert absorptie van verf
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
  • Meubels
  • Interieur
  • Kasten
  • Betimmering
  • Ombouw